Fem browsede fredagslinks

Fem browsede fredagslinks

Forleden dag skrev vi om Vivaldi browseren her på Nettips. Vivaldi var en italiensk violinist og komponist, og han hed Antonio til fornavn. Manden blev født i Venedig i 1678, og godt 342 år senere opnåede Vivaldi-navnet altså omtale her på kanalen.

Ikke med musikalske briller. Nix, i stedet skrev vi om den norske browser Vivaldi, som altså er ude i en ny og bedre version. Omtalen afstedkom en god debat i forummet, hvor medlemmer bidrog med deres syn på browsere. Og jeg fornemmer, at interessen for hinandens browsere næsten er lige så stor som dengang man debatterede styresystemer og antivirusprogrammer.

Linux eller Windows? Eller MacOS? McAfee eller Norton? Eller AVG? Og så til dagens snak: Google Chrome eller Edge? Eller Firefox? Eller måske en helt fjerde. Der er nemlig spændende browsere på markedet, og det kan være svært at skulle sadle om, hvis man har set sig glad for en bestemt browser.

Personligt bruger jeg Google Chrome til trods for at jeg overvåges. Nogen holder øje med mine klik, og disse iagttagelser kan bruges i marketing øjemed. Derfor er der mange, der ikke anvender Chrome. De bruger så en anden browser.

Mac-folk anvender i høj grad Safari. Den er jo en del af MacOS, og derfor har mange vænnet sig til at bruge Safari. Pudsigt nok har jeg aldrig vænnet mig til programmet. Måske fordi jeg er Android-bruger og jeg derfor ikke bruger ret mange af Apples programmer. Men Safari sidder ikke i skabet hos mig.

Det gjorde Firefox en gang. Jeg brugte den konstant, men forholdet kølnedes pludselig. Jeg husker ikke hvorfor, men måske var det en ungdomsforelskelse, som langsomt fadede ud. Det var i al fald ikke på grund af Internet Explorer, som måske har været den tungeste browser, jeg har arbejdet med. Den er nu erstattet af Edge.

Edge – en katastrofebrowser?

Og Edge er blevet bedre, siden den så dagens lys i 2015. I starten var der næsten tale om en katastrofebrowser, men efter at Microsoft har lagt Chromes motor ind i programmet, går det meget bedre. Men hvorfor bruge Edge, når man alligevel har Chrome? Måske for at undgå overvågning. Njahh…

Så er der jo Opera og Brave. Norske Opera blev overtaget for år tilbage, og jeg mener at have hørt, at nogle af nordmændene satte sig ned og udviklede Vivaldi. Sådan sker tingene jo heldigvis. Hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, bør man forlade det. Vivaldi er et virkelig godt eksempel på et stykke håndværk, der er skabt af folk med lidenskab.

Det er fredag, og i dag skal vi ind og se på Brave browseren, en byportal med fokus på at støtte det lokale handelsliv, togdrift, legetøj og verdens største leksikon.

https://svendborggaver.dk: Køb på nettet, men gør det på en måde., så du støtter det lokale byliv. Sådanne initiativer hylder jeg, og det sker blandt andet i Svendborg.

https://www.lirumlarumleg.dk: Her skal det handle om legetøj og andet guf til de små poder. Lirum Larum Leg er sådan et dejligt navn til den slags. Voksne leger for lidt.

https://brave.com: Yes, dette er Brave browseren, som jeg også rumsterer en smule med. Slet ikke så tosset.

https://da.wikipedia.org: Lad os lige snuppe Wikipedia i denne ombæring. Du kender den sikkert godt, men kender du også den indbyggede julequiz?

https://arriva.dk: Den 13. december overtager Arriva togkørslen mellem Svendborg og Odense. Det er altså slut med DSB dér. Jeg husker min soldaterkammerat Allan, som mente, at DSB stod for Din Sløve Banan.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.