Fem boldske fredagslinks

Fem boldske fredagslinks

VM i håndbold for kvinder er i gang. Danmark er med i mellempuljen (eller hvad det nu hedder) efter 3 sikre sejre i de indledende kampe. I går tabte de danske piger så til et velspillende japansk mandskab, og det er der ikke så meget at sige til. Må det bedste hold vinde VM.

Når det er sagt, går der sur mand i den for mit vedkommende. Jeg ser langt fra lle kampe, men en gang imellem tænder jeg fjernsynet, når de danske kvinder spiller en kamp. Det gjorde jeg i sidste uge. Det gjorde jeg i går. Og nogle ting får mig til at ryste på hovedet.

For det første synes jeg det er ynkeligt, når en dansk spiller har scoret og speakeren hurtigt opfordrer publikum til at råbe spillerens efternavn 2 gange. ”For Danmark med nummer 7, Emma” – og så skal tilskuerne råbe ”Friis”. Og gudhjælpemig om han så ikke råber det samme igen – 3 sekunder senere. Og gudhjælpemig om publikum ikke gentager ”Friis” igen. Åndssvagt.

Dææææooooohhhh

Så er der musikken. Og ja, jeg ved at det er en smagssag, men hvor er det dog nogle ideforladte stykker musik de sætter på. Der er blandt andet et stykke dansk musik, der spilles igen og igen – og så håber arrangørerne på, at folk gider at skråle ”For evigt” und so weiter. Ynkeligt.

Endelig er jeg træt af, at de danske tilskuere skal passes og plejes, når der er ophold i kampen, fx under en time-out. Mens Jesper Jensen guider de danske kvinder, skal tilskuerne sør’me holdes i gang, og det sker med en ældgammel optagelse med Queen. Dææææooooohhhh! Ynkeligt med ynk på.

Og jeg fik luft. Nu bliver det atter den bedste fredag. Den står på julefrokost, portvin, øl og snaps. Og dansk smørrebrød. Ingen håndbold i dag for mit vedkommende. For dit?

Fredagen kalder og det er tid til fredagslinks. I dag fokuserer vi på et hospice i Svendborg, en prins, en vild amerikaner og hans bilmærke, årets ord samt et slankemiddel.

https://www.tesla.com: Et bilmærke der ejes af en kontroversiel herre.

https://chat.openai.com: Årets ord i Danmark er ChatGPT. Hahahaha.

https://www.wegovy.com: Nyt middel der hjælper folk med at tabe sig. Måske meget aktuelt i næste måned?

https://www.mailonsunday.co.uk: En britisk avis, der er kommet i clinch med en prins som vist nok er prins.

https://www.hospicesydfyn.dk: Hospice Sydfyn ligger I smukke Svendborg på smukke Sydfyn.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.