Fem betonede fredagslinks

Fem betonede fredagslinks

Nå, fredagen er over os, og vi kan begynde at skele til en weekend. Nogen skal holde Danmark i gang og sørge for at samfundet befinder sig så godt som muligt. Det gælder for eksempel personale, som tager sig af vores ældre medborgere. Eller det er folk på sygehuse, som holder øje med sygdomme og helbredende foranstaltninger. Eller politimanden som gør sit til at vi andre kan leve i tryghed.

Jo, vi skal huske at værdsætte en masse danskere, som gør en forskel. Det betyder nemlig at vi kan hellige os vores små selvstændige projekter i weekenden og i hverdagen. Personligt skal jeg nyde weekenden med min kone og en koncert på Posten lørdag aften, hvor bandet Patina kommer forbi.

Og søndagen starter med en runde golf med 3 rigtigt gode venner i Langesø. Og sådan er det jo: tit foretager man sig ting sammen med en masse andre mennesker. Det sociale isæt er ekstremt vigtigt for mennesket. Ensomme mennesker har megastore udfordringer, og vi bør alle forsøge at værne om dem så vidt muligt.

Drag af sted på egen hånd

Men her til morgen læste jeg en klog person udtale, at man ikke nødvendigvis behøver selskab for at foretage sig noget godt for én selv. Vi er jo alligevel mange, som sidder og håber på, at vennerne ringer til én for at invitere os i byen, i biffen eller på cafe. Men spørgsmålet er om vi ikke bare skal handle på egen hånd?

Hvorfor ikke slentre en tur ned i byen og sætte sig ved et hyggeligt cafebord, hvor man bestiller en god kop kaffe eller en kold fadøl? Man kunne også hoppe en tur på nettet for at se hvad der går i biografen klokken 18 eller 19. Måske er der hæsblæsende sport på weekendens program. Hvorfor ikke gå ned og heppe på et hold sammen med andre, man ikke kender?

Jo, man kan godt foretage sig ting på egen hånd. Pludselig sidder du måske og snakker med et menneske, som du ikke kender. Måske har I samme interesser eller relationer. Måske er I bare på fuld bølgelængde – eller det modsatte. Og så er det jo dejligt befriende at du blot kan sige ”tak for snakken” og forlade stedet uden at have dårlig samvittighed.

Det er fredag og vi skal en tur på internettet. I dag tager jeg dig med til rummet, ikoner, musikfiler, søgemaskiner og one-page hjemmeside.

https://khushmeen.com: Khushmeen er kunstner og elsker at arbejde i grafik. Tjek lige hendes smukke ikoner. Du må gerne bruge dem – helt gratis.

https://mvsep.com: Her kan du uploade en musikfil og bede tjenesten om at separere enkeltdele. Tror jeg nok …

https://blogsurf.io: Her får du en søgemaskine, som går i dybden på indholdet fra blogs.

https://carrd.co: Byg en one-page hjemmeside op på kort tid.

https://satellitemap.space: Vi slutter af i den nørdede rumbaserede afdeling. Få et overblik over en masse satellitter der suser rundt over dit hoved.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.