Fem bedende fredagslinks

Fem bedende fredagslinks

Det er ret spooky: mens disse ord forfattes, har jeg det som om at det er lørdag. Men det er blot fredag. Og i går aftes havde jeg fornemmelsen af fredagshygge – selv om det kun var torsdag. Sådan en helligdag på en fredag er svær at foragte.

I går underviste jeg på et kursus, hvor den stod på Facebook. Jeg holdt tidligere i år en pause fra Facebook, men nu er jeg online igen. Pausen blev holdt, fordi jeg på min lille, ydmyge måde ville vise Mark et signal om, at jeg ikke anerkender de metoder, som Facebook har brugt over for deres metoder. Hvis vi har tillid til, at de passer godt på vores personlige oplysninger, skal de leve op til ansvaret.

Derfor snuppede jeg et break fra Facebook. Det er faktisk gået ret godt. De første par dage havde jeg små-abstinenser, og vanen med lige at tjekke feedet når en lejlighed bød sig, blev hengemt en smule. Indrømmet havde jeg lyst til at se hvad mine bekendte på Facebook havde gang i, men omvendt slog det mig også at jeg ikke spildte tiden med at glo på mere eller mindre ligegyldige opslag og reklamefremstød.

Facebook profiler, grupper og sider

Nu er jeg tilbage, og umiddelbart er alt ved det gamle. Opslagene er uændrede, hvilket betyder at nogle opslag er relevante, mens andre er lidt spild af tid for mit vedkommende. Men det er velsagtens også en del af charmen på Facebook. Det bliver et rum for tanketomhed. Nogen kalder det sikkert for fordummende.

I går snakkede vi om Facebook profiler, grupper og sider. Der er nemlig stor forskel. De personlige profiler er stedet, hvor hr og fru Verden slår ”personlige ting” op. Facebook grupperne er små universer, hvor folk med ens interesser samles og snakker om samme lidenskab. Og Facebook siderne er typisk de kommercielle opslag, hvor virksomhed efter virksomhed forsøger at ramme målgruppers spot on.

Jeg synes faktisk at der er lidt for enhver smag på Facebook. Jeg anerkender også at mange foragter mediet på grund af mange ting, men nok især Facebooks utilpassede omgang med personlige informationer. Der er lidt at arbejde på for giganten, men det gælder naturligvis også for de andre spillere på banen, for eksempel Google, Microsoft, Apple og Nettips.

Det er fredag og det er tid til fredagslinks. I dag sender jeg dig i armene på Real Madrid-fans, et cykelløb i Svendborg, ny version af Ubuntu, danske film samt Euroman.

www.ubuntu.com: Ubuntu er en såkaldt distro af Linux styresystemet, og Pomse kunne torsdag meddele i Nettipsforummet, at Ubuntu er ude i en ny version 18.04. Gratis og godt.

www.danskefilm.dk: Danske film er en pænt stor database om danske film igennem tiderne. Læs for eksempel op stumfilmen Abemennesket fra 1917 med Frederik Buch i hovedrollen.

www.bissenmtb.com: Bissen MTB er et cykelløb i Svendborg, som afvikles i dag. Der cykles gennem havn, skov, by og bakker og er ikke for tøsedrenge.

www.euroman.dk: Euroman er sådan et livsstilsmagasin for mænd og drengerøve. Det er sjældent jeg kigger i et trykt magasin, men når jeg gør det, er det faktisk meget hyggeligt.

www.madridista.dk: I onsdags så jeg mit elskede Real Madrid vinder i München. De to hold mødes igen på tirsdag i Madrid, og jeg håber naturligvis på, at Real samlet set går videre til finalen, hvor ønskemodstanderen er Liverpool.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.