Fem bededagske fredagslinks

Fem bededagske fredagslinks

Store bededag. Det er vel det dagen i dag hedder. Og det har den gjort siden 1686. På Folkekirkens hjemmeside kan man læse at det har været en helligdag siden lang tid siden, men altså ikke længere. Det er slut med at holde fri på Store bededag. Helt slut. På denne fjerde fredag efter påske.

Eller måske ikke helt slut. Mange virksomheder har nemlig valgt at sende medarbejderne hjem og holde fri på Store bededag. Det vidner om stort hjerte og næstekærlighed. Sådan at give de dygtige ansatte en fridag. Selv om regeringen har fjernet den fra vores helligdagskalender.

Pudsigt nok er der også mange skoler, der holder lukket i dag. Selv om det altså ikke er en helligdag og dermed fridag. Og hvorfor så det? Jo, fordi skolerne allerede havde planlagt skoleåret, da regeringen selv syntes at annulleringen af helligdagen var et genialt skaktræk. Så mange skoleelever har altså fri. Hele dagen.

Men det er der mange forældre der ikke har. Så nu står disse forældre med håret i postkassen, for hvem skal passe lille Orla og Yvonne, når skolelærerne holder fri og daser den af hjemme på sofaen? Skal mor og far selv bekoste en fridag, eller skal vi sende ungerne i SFO?

En velfortjent fridag

Men tilbage til regeringen og dens beslutning. At barbere en fridag væk fra lønmodtagernes frihedskonto er et skaktræk, som jeg sætter stort spørgsmålstegn ved. Nu er jeg selvstændig, så jeg havde sikkert nok taget en arbejdsdag uanset hvad, men hårdtarbejdende hr og fru Danmark er nok ikke særligt begejstrede.

Jeg må nok lige tilstå, at da jeg cyklede på arbejde i dag, var Svendborgs gader ikke overbefærdede. Der var ikke lige så meget gratik, som der plejer at være. Derfor vælger jeg at konkludere at hr og fru Danmark giver regeringen fingeren og har taget en fridag. En velfortjent fridag.

Det er fredag og vi skal en tur på nettet. Vores trodaste gæstelinker, Martin Bo aka MB, har sendt os nogle links som vil forkæle dig på denne Store bededag. Vi skal således handle og fragte varer fra hele verden, gå tilbage i tiden, læse mobilnyheder samt købe farverige skjorter i Hawaii stil.

https://shipgerman.com: Så er der hjælp at hente hvis du skal have fragtet varer fra EU.

https://www.shippn.com: Og vi fortsætter med at handle. Her kan du bruge en ukendt vens adresse, når du handler i udlandet.

https://meremobil.dk: Et dansk nyhedsmedie, der nørder i mobiltelefoner og den slags.

https://archive.org: Wayback Machine er en imponerende tidsmaskine, hvor du kan gå baglæns i historikken. Prøv at tjekke din yndlingshjemmeside som den så ud for fx 7 år siden …

https://www.alohashirtshop.com: Vi slutter af med at handle skjorter i bedste Hawaii stil. Yihaah.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.