Fem bankende fredagslinks

Fem bankende fredagslinks

Sjældent har fodbold da været mere ligegyldigt. Selv nederlaget til Belgien i går aftes kan ikke få mig op i det røde felt eller ned i kulkælderen. Jeg er fuldstændig ligeglad. Altså, ikke dermed sagt at jeg ikke holdt med Danmark. Og dermed ej heller sagt at jeg ikke har været på dupperne op til kampen. Jeg er stadig en fodboldtosse.

Men situationen fra Danmarks første opgør under dette EM spiller dog stadig den største rolle i dette slutspilsdrama. Når jeg skriver situationen, går jeg ud fra at du er klar over, hvad jeg hentyder til. Da der var spillet godt 42 minutter, falder den danske spiller Christian Eriksen om på banen. Livløs.

Minutterne derefter er dramatiske. Det handler i bogstaveligste forstand om liv eller død. En hurtig indsats havde den allerstørste betydning. Heldigvis gik det godt. En heroisk indsats af det danske landshold og staben gjorde at Christian Eriksen har det godt efter omstændighederne. Og ja, Danmarks tabte kampen til Finland med 0-1, men pyt. Skidt med det.

Livet vandt

Livet vandt jo den lørdag aften. Livet. Jeg tror det gik op for mange mennesker i hele verden, at livet er en skrøbelig størrelse. Tingenes tilstand kan ændres på et splitsekund. På ét sekund ændrede alting sig, og selv om dramaet stod på lørdag aften, kan man roligt sige, at intet er glemt. Christian Eriksen var pludselig – helt ufrivilligt – med til at samle en hel nation.

Vi var 4 personer til stede i stuen, da Eriksen faldt om på banen. Vi var lamslåede og på intet tidspunkt turde vi gætte på, om det handlede om liv eller død. Vi var forfærdede. Bange. Helt stille. Grillens bøffer var ligegyldige. Alt handlede pludselig om én ting: Håbet. Vi håbede at Eriksen ville vinde kampen.

Det gjorde han heldigvis, og vi åndede lettet op, da vi fik den besked nogle minutter senere. Og det gjorde resten af befolkningen også. Her stod vi sammen og håbede. Nogen bad. Alle ønskede at livet ville vinde over døden. Den lørdag aften var vi heldige. Takket være en hurtig indsats af spillere, læger og folk omkring Eriksen. Tak til dem. Tak for jer.

Det er fredag og intet kunne næste være mere uinteressant end fredagslinks. I får dem alligevel. Det handler om skov, Canada, biler, Google og lyde.

https://www.ctvnews.ca: Når det handler om Nordamerika, fokuserer vi altid på USA. I dag skal den stå på canadiske nyheder. Jeg MÅ tilbage til Vancouver, Whistler og resten af det skønne BC.

https://www.thedrive.com: Dette site vil muligvis interessere biltosserne. Her får du nyt om biler, anmeldelser og nyttig viden.

https://www.ancientforestalliance.org: Er mennesket ved at udrydde planetens overlevelse via skovudryddelse? Det er der fokus på lige her.

https://workspace.google.com/intl/da: Det tidligere G Suite hedder nu Google Workspace. Det er Googles forsøg på at samle business på ét sted.

https://freesound.org: Har du brug for en lyd? Så tjek det ud her.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.