Fem alpede fredagslinks

Fem alpede fredagslinks

Vingegaard tog Danmark og resten af verden med storm, da han satte de andre cykelstjerner til vægs i onsdagens vanvittige tour op af de franske bjerge. Mens jeg skriver disse linjer, starter torsdagens etape, som slutter på Alpe D’Huez. Det er nemlig sådan at jeg ikke har tid til at skrive mine fredagslinks i morgen fredag.

Så skal det så hedde torsdagslinks? Hmmm, nej. Mine fredagslinks udgives nemlig først fredag, selv om de skrives torsdag. I WordPress og mange andre websystemer kan man nemlig datere historierne til at poppe op på et bestemt tidspunkt. Det er jo super smart. Det betyder at jeg på én gang kan masseproducere artikler og så vælge, hvornår de skal udgives for læserne.

Og det kan alle andre medier jo også. Nyhedsmedier for eksempel. Det er jo ingen hemmelighed, at der somme tider er lange perioder imellem de spændende guldhistorier, så enhver redaktion med respekt for sig selv har en fyld-sektion med historier man kan hive frem af bunken. Så er der altid lidt at byde på over for de kræsne læsere.

Genudsendelser kontra streaming

På tv gør man det anderledes. Her graver man dybt i arkivet og genudsender det ene program efter det andet. Og det er vel egentlig ok, idet tv-produktion kan være en ret bekostelig affære. Hvis tv-stationerne konstant skulle producere nyt til os seere, ville deres budget hurtigt forsvinde som dug for solen.

Genudsendelser er smarte, især for folk uden et smart tv. For os andre er streaming helt genialt. Da jeg kom hjem i går aftes, havde jeg ikke set Vingegaards geniale opvisning. Derfor var det en fornøjelse at kunne hælde et glas koldt hvidvin i et glas og se uddrag fra etapen. Det var umuligt for blot få år siden.

Det er fredag, og vi skal fredagslinke. Igen har vores trofaste bidragyder, Martin Bo, været på pletten med forslag til fredagslinks. Igen igen: Tak, MB! I dag skal vores links blandt andet handle om så spændende sager som rejserelaterede emner. Du får vejrudsigten for hele verden, en valutaomregner, et verdenskort så du ved hvor du er, billige togrejser samt en oversigt for rejseregler. God ferie!

https://valutaomregneren.dk: Skal du handle i en udenlandsk webshop eller har du pakket kufferten? Så er det rart at have styr på valutaen.

https://en.sat24.com: Hvordan er vejret derude? I Danmark og resten af verden. Få overblikket her.

https://www.map.de: Her får du er verdenskort som erstatning for Google Maps.

https://www.thetrainline.com/da: Så er der hjælp til folket, som vil ud at rejse med tog. Jeg kunne få en billet fra Svendborg til Hamborg for 82 euro.

https://rejseregler.dk: Har du styr på hvad du må og hvad du ikke må, når du begiver dig ud på din rejse? Toldstyrelsen har skabt denne fine guide.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.