Fem afstemte fredagslinks

Fem afstemte fredagslinks

På søndag valfarter en masse danskere til stemmestederne, hvor der skal sættes krydser ud for politikere eller politiske partier. Det handler om valg til EU Parlamentet, og det er et valg, der finder sted hvert femte år. Man kan sige at de politikere, som bliver valgt ind i parlamentet, har sikret sig en pæn løn de næste fem år.

Månedslønnen lyder på cirka 75.000 kroner og udgør altså en årsløn på godt og vel 900.000 gode danske kroner. Men der er også nogle tillæg, der er værd at nævne i denne sammenhæng. Politikerne i Europa Parlamentet får nemlig et daglig tillæg på 2.600 kroner, så de ikke skal gå sultne i seng.

Desuden har de ret til en månedlig godtgørelse på cirka 36.000 kroner. Jeg skal ikke gå i detaljer med, hvordan politikerne får fingrene i disse såkaldte blyantspenge. Og så får de naturligvis dækket udgifter til bil, bus, tog, fly eller vandscooter. Og så er der også en fin pension, når tidligere medlemmer af parlamentet fylder 63 år.

Umiddelbart er det altså ret gode forhold disse politikere har ud af at sidde i Europa Parlamentet. Hvis man altså ser på den økonomiske side af sagen. Men det betyder jo også at de sidder i et andet land og stemmer om ditten og datten. Og det gælder altså de 15 danske medlemmer ud af 720 medlemmer fra EU landene.

Nu skal det hele jo ikke handle om penge, men prøv lige at beregne hvor store udgifter der er i forbindelse med EU Parlamentet.

I øvrigt synes jeg at salget af puff bars skal stoppe øjeblikkeligt.

Det er fredag og vi skal en tur på det store internet, som har døgnåbent. I dag skal det handle om Northside i Århus, Honey Min med Patina, EU valget, den sorte svane og kunstig intelligens.

https://elections.europa.eu/da: Få en masse nyttig viden om EU valget. Du kan sågar bede om en påmindelse, så du ikke glemmer at stemme.

https://northside.dk: Det er i denne weekend, at der er en masse fed musik på Northside i Aarhus. Hvis jeg var dér, ville jeg bestemt lytte til Malk DE Koijn, Vince Staples, Andreas Odbjerg, Veto, Massive Attack, Guldimund, August Høyen og When Saints Go Machine.

https://www.blackswanbar.dk: Her handler det om den sorte svane. Det er en bar i København, og handler altså ikke om svindlere og folk uden etik og moral.

https://aidenmark.dk: Info om kunstig intelligens. Til små og mellemstore virksomheder.

https://bandetpatina.dk: Disse 7 herlige gutter fra bandet Patina udsender en ny single i dag: Honey min. Jeg spår det til at blive en sommerbasker!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.