Fem aflukkede fredagslinks

Fem aflukkede fredagslinks

Så lukker Danmark snart ned. En række større bygninger med mennesker forsamlet sætter ”Lukket”-skiltet på dørene. Børn og voksne må forlade de dertil indrettede institutioner og indkøbscentre og spadsere hjem. Der skal de forsøge at bevare deres tanker samt gøren og laden i trygge og forsvarlige bobler.

Diverse arrangementer afblæses. Koncerter med Patina og andre stærke navne, biografforestillinger aflyses, museumsbesøg annulleres og julegavebytterier bliver et fata morgana. Nu handler det om samfundssind.

Og nogen piber i kulissen. Det gælder for eksempel i mange danske familier, hvor mange begræder, at man ikke kan samle hele flokken omkring juletræet. Det indskærpes at man maks er 10 personer, og for de større familier er det lidt af en katastrofe, at man skal ændre på traditionerne i år.

– Vi plejer at være 18 mennesker juleaften, men i år skal vi holde jul splittet op.

Har du også hørt den. Det bliver næsten sagt med grådkvalt stemme. Og jeg kan faktisk ikke være mere ligeglad. Det er patetisk og snævertsynet, at danske familier er led og ked af at man ikke kan samle hele flokken i år, fordi vi skal passe på den truende corona.

– Og det går også ud over julefrokosten.

Haha. Jeg er fuldstændig ligeglad. Intet kunne være mere ligegyldigt i denne tid, hvor hele verden kæmper en kamp mod corona. At vi så skal undvære at se på Moster Linda spise flæskesvær og Onkel Ingolf drikke sig fuld i OP Andersson. Tja, det er jo nærmest befriende. Og jeg synes ærligt talt, at vi skal forsøge at finde os selv til rette i denne specielle situation.

Lad os nu få bugt med den virus. Det er os alle, som har et ansvar for at det skal lykkes. Børn, unge, voksne, gamle. Basta. Knus og krammere. Håndtryk. Kindkys. Større kys. Fortsæt endelig med det, men nøjes at gøre det med personerne i dine bobler. Altså helt tætte bobler. Undlad at tage chancer. Tænk på dig selv. Og dine næste.

Julen er ikke aflyst. Det er nytåret ej heller. Men det bliver bare lidt anderledes i år, og kan vi ikke bare blive enige om, at sådan er det – og sådan må det være. I 2020. Til næste år er vi forhåbentlig tilbage ved fordums tider, hvor vi kan gå til festivaler og alt det der. Og vi kan se Moster Linda spise sig mæt i flæskesvær, mens Onkel Ingolf vågner op med tømmermænd.

God jul, venner.

Fredagens links byder på kirkelige sager, handymand, en mølle, en gratis skærmoptager samt Opera.

https://www.pinploy.dk: Her handler det om mænd og kvinder, der har skruet hænderne rigtigt på. Find den rette handymand.

https://www.recordcast.com: Har du brug for at optage det der foregår på din skærm, kan du afprøve denne gratis tjeneste: RecordCast.

https://hojlund.dk: Her skal det handler om varme, foder og hus og hjem.

https://www.opera.com: Her er der Opera på programmet. Den norske browser, der ikke længere er norsk, men amerikansk.

https://www.kirke.dk: Få et overblik over kirkelige handlinger op til jul og nytår.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.