Fem 2021ske fredagslinks

Fem 2021ske fredagslinks

Godt nytår, kære læser. Du og dine er forhåbentlig kommet godt ind i 2021. Jeg tror ikke vi skal snakke så meget om 2020, som jo var et bemærkelsesværdigt og anderledes år for klodens befolkning. Vi lærte begreber godt at kende. Dette gælder for eksempel

  • Bobler
  • Hjemmeisolation
  • Kluster 5
  • Lockdown
  • Smittekæde
  • Vaccine
  • Flokimmunitet
  • Mundbind

Og ja, det står for de fleste i coronaens tegn. En virus hjemsøgte først Kina og derefter stort set resten af verden. Nu er det tid til at kigge fremad. Vi bør gøre os forhåbninger om, at 2021 bliver mere menneskelig end 202 var.

Der er forskellige ting, som jeg vil glæde mig til i 2021. Først og fremmest mulighed for at deltage i kulturelle arrangementer. Her tænker jeg primært på indendørs og udendørs koncerter, men også på besøg i den lokale biograf, hvor blandt andet 007 venter en gang i foråret.

Jeg skal også blive bedre til at besøge museer. Danmark blomstrer med en række spændende museer, som fortjener publikums interesse. Det skader ikke at udvide sin horisont, så jeg agter at besøge museer, som jeg aldrig havde drømt om, at jeg skulle besøge. Jeg husker stadig et besøg på et landbrugsmuseum ved Budapest for år tilbage. Vi gik derind, fordi det styrtregnede. Alligevel står det for mig som et spændende besøg.

Fitness og god mad

Fitness kalder også. Jeg har stort set ikke været i Solo Fitness i år. Jeg har troligt betalt mit kontingent, men altså ikke haft den store lyst til at bevæge mig derned. Med vaccinen håber jeg at vi kommer tilbage til normale forhold, så jeg kan komme tilbage i nogenlunde form. Coronakiloene skal smides.

Når det så er sagt, ønsker jeg mig at vi går noget oftere ud og spiser god mad i bylivet. Vores restauranter og cafeer har haft et skrækkeligt år (bortset fra en fantastisk sommer), så lad os gå ud og støtte op om dem, så de kommer tilbage i normalt leje. Og alt skal forhåbentlig ske uden brug af mundbind. Også når vi forsamles mere end 10 personer – helst på venskabeligt og familiært niveau.

Årets første fredagslinks ender dig i forskellige retninger. Et nyere socialt medie, vacciner, en videosøgemaskine, en dygtig tegner samt et labert stykke software.

https://www.vacciner.dk: Snart vil denne side blive et megahit. Det er nemlig her at mange danskere (forhåbentlig de fleste) skal ind og bekræfte et tilbud om gratis vaccine.

https://www.peteyvid.com: Jeg modtog en mail om denne videoside. Den forsøger at samle indhold fra forskellige videotjenester, og den mjaver lystigt, når du søger. Søgeresultaterne er nu ikke overvældende, synes jeg.

https://ingemanndesign.dk: Danmarks bedste og mest morsomme tegner, Morten Ingemann, stopper på Ekstra Bladet. Køb hans værker i webshoppen.

https://patchmypc.com/home-updater: Patch My PC er et lille lækkert program, som jeg stødte ind i, da det blev nævnt af Pomse i forummet.

https://www.tiktok.com: 2020 blev året hvor dette sociale medie fik styrtende omtaler. Jeg har ikke selv  været der – og savner det ikke.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.