En skør hybrid?

En skør hybrid?

Vi kører Toyota Auris Hybrid. Den er vi sådan set meget glade for. Hybriden betyder at vi primært kører på benzin, men at vi samtidig oplader et batteri under kørslen. Når forholdene således tillader det, kan bilen tøffe af sted på batteridrift, og det er jo smart nok.

Nu åbner Telenor en hybrid butik. Det skriver de i en pressemeddelelse, og så blev jeg nysgerrig. Betyder det at man både får i pose og i sæk? Næppe. Telenor er jo en butik, der sælger diverse abonnementer og tilhørende udstyr, men regn ikke med at du får alt for mange gaver forærende. Hverken dér eller hos andre udbydere. Konkurrencen er nemlig benhård.

Onlinekøb i fysisk butik?

Nå, tilbage til hybriden. Der er nemlig tale om en såkaldt selvbetjeningsbutik, hvor Telenor forsøger at kombinere fordele ved onlinekøb med betjening i en rigtig fysisk butik. Det lyder lidt vrøvlet, synes jeg, så jeg læser videre i pressemeddelelsen.

Kort fortalt møder kunden op i den fysiske butik. Kunden hopper derefter ind på Telenors hjemmeside, hvor kunden finder det, han skal bruge. Han propper det i indkøbskurven, hvorefter kunden går hen til en ekspedient, som venligt udleverer varen til kunden. Personligt synes jeg det lyder kugleskørt.

Hvis jeg for eksempel går i den lokale TDC butik, kan jeg gå og kigge på apparaterne og mærke dem. Hvis jeg er i tvivl om noget, kan jeg spørge den flinke ekspedient. Hun kan samtidig vejlede og guide mig ud fra mine behov, og når vi sammen har fundet den rette model, går hun ud på lageret og henter apparatet til mig. Det giver bedre mening, synes jeg.

Kunderne vil elske det – måske

Telenor er nok ikke enig. Thomas Krogh Skou, der er retail direktør i Telenor, siger følgende i pressemeddelelsen:

– I Telenor arbejder vi konstant med at udvikle og digitalisere vores butikker, og vi har med stor succes testet selvbetjeningsbutikkerne med vores kunder, der fortæller os, at de ser store fordele i selv at kunne styre deres købsforløb, mens de kan vælge salgsrådgivning til efter behov. Udviklingen af køb online går kun en vej, men vi har fortsat mange kunder, der foretrækker at handle i butikkerne, og her kan TELENOR HYBRID være et bud på et fremtidigt butikskoncept.

I pressemeddelelsen siger forbrugerekspert Dorte Wimmer fra retail Institute Scandinavia, at der er noget om snakken: – Hele 7 ud af 10 danske forbrugere oplever, at de har mere travlt nu end tidligere, og de søger løsninger, der kan hjælpe dem i en travl hverdag. Muligheden for at betjene sig selv hurtigt og nemt tiltaler de travle kunder, ligesom de ikke vil vente på varerne, men have dem med det samme.

Tja, jeg er nu ret sikker på at min flinke TDC-ekspedient nok ret hurtigt vil slå op på sin computerskærm om hun har apparatet liggende på lager. Hvis ikke, kan hun sikkert skaffe apparatet hurtigt hjem og give mig en SMS, når den ligger klar til afhentning. Jeg er ikke særligt begejstret for Telenors hybrid-tilbud, for hvis jeg skal købe et elektronisk apparat, er det rart med lidt vejledning samt tips og tricks.

Nå, Telenor ønskes held og lykke med konceptet. Hybrid butikken kan besøges i Valby.

www.telenor.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.