Dyrere ejerlejligheder

Dyrere ejerlejligheder

Nettips er jo et site, som godt kan lide at brede sig lidt ud over de gængse grænser. Normalt er vi hjemmesiden, hvor vi nørder med computere, software, gadgets og den slags, men vi er også lidt afhængige af andre historier.

En af disse historier modtog vi en stille formiddag i indbakken, hvor Boligsiden kunne berette, at priserne på ejerlejligheder stiger igen. Fra januar til februar steg prisen hele 0,6 procent. Wow. Det betyder altså at folk, som ejer en lejlighed er blevet lidt rigere – især hvis de agter at sælge deres ejerlejlighed.

Ser man på gennemsnitspriser på landsplan betyder stigningen, at hver kvadratmeter i en ejerlejlighed er 25.000 kroner værd. Ejer du således en 50 kvadratmeter lille lejlighed, er den altså – på papiret – 1.250.000 kroner værd.

Villaer og sommerhuse

Den største stigning sker vel ikke så overraskende i Region Hovedstaden, hvor salgspriserne på huse og villaer steg med 0,8 procent. Dermed er hver kvadratmeter i en hovedstadsvilla i snit 22.000 kroner værd.

Kigger man på sommerhuspriserne, er det anderledes. Her står markedet tilsyneladende helt stille, så hvis du og resten af familien er på udkig efter et sommerhus, kan det være at I skal slå til nu, idet priserne falder. Denne tendens forventes dog at vende nu til påske, så skriv under nu, hvis du er sommerhussulten.

Hvem skal hjælpe dig

Står du i den situation at du er på udkig efter en bolig, er der en lang række boligportaler på nettet, som du kan aflægge et besøg. Hvis du eksempelvis bor i Aarhus, kan du besøge denne hjemmeside, som præsenterer en lang række boligtilbud i det aarhusianske.

Nu er jeg jo sydfynbo, så jeg hælder mere til en ejendomsmægler i Svendborg, hvor jeg får sublim behandling, skal betale et fast lavt salær samt kan regne med den personlige gode betjening.

Rejser du over vandet og tager et smut til Bornholm, er du da lige nødt til at kaste et blik på Rønne Ejendomshandel, som selv kalder sig for Bornholms lokale selvstændige ejendomsmægler. Et sommerhus på Bornholm ville være lykken, og jeg er vild med den bornholmske dialekt.

Pas på inden du skriver under

På falderebet skal faldet et link til en artikel på Bolius: De 10 største fælder når du køber hus. Bolius er et anerkendt magasin på nettet, som informerer om mange interessante ting, når det handler om hus og have. I artiklen nævnes en række ting, som du bør være opmærksom på, hvis du overvejer at handle ny ejendom, for eksempel

 • Oversvømmelser
 • Dyr fjernvarme
 • Begrænsende lokalplaner
 • Ulovlig beboelse
 • Tag
 • Forurenet grund

Læs artiklen, som ridser en række relevante emner op. På falderebet kunne jeg godt nævne lidt om kreditforeningslån, men her tror jeg at jeg holder inde. Ellers risikere jeg bare at få på hattepulden, hvis jeg favoriserer nogen frem for andre. Nykredit for eksempel. Eller Totakredit. Bemærk at Totalkredit næsten rimer på Total panik.

Bitcoin klarer første ejendomshandel

Og så har jeg her til morgen netop modtaget en pressemeddelelse, som sætter den moderne bolighandel i et helt nyt lys. Nu kan du nemlig betale din kommende bolig med det virtuelle betalingsmiddel Bitcoins. Øh hvad? Bitcoins? Bitcoin blev skabt i 2009, og møntenheden er styret helt anarkistisk. Der er hverken nogen central pengeudsteder eller myndighed indblandet. Banker eller pengeinstitutter er altså ikke inkluderet i transaktionerne. Alle kan bruge Bitcoins, og du køber det typisk på nogle specielle internetbørser.

Nemlig, det er ejendomsmæglerkæden Just-Sold, som har ordnet det første boligsalg i Norden, hvor der blev gjort brug af den elektroniske møntfod Bitcoin. Det skete i Mørkøv, hvor køberen gerne så at den økonomiske side af sagen blev ordnet via Bitcoin. Handlen lød på 290.000 kroner, og betalingsudbyderen Coinify ordnede den tekniske side af sagen. Se mere på Bitcoinpenge.

Læs også

1 Comments

 1. kontorfællesskaber

  Salgspriserne på kontorer er også steget, og vi håber, at dansk økonomi endelig kommer sig over krisen.

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.