Dagligvarer køber man da i butikken

Dagligvarer køber man da i butikken

Året er 2017, og det er mere end normalt at vi alle handler varer i massevis på internettet. Den ene webshop efter den anden får besøg af købelystne mennesker, som med mus og tastatur får udset sig de varer de ønsker. Efter få minutter lander kvitteringen i den elektroniske indbakke. Købet er bekræftet.

Det er især, tøj, elektronik, billetter og rejser der købes over nettet. Blot ikke dagligvarer. På netop dette område holder vi os en smule tilbage, og det lader til at der stadig er et stykke vej, inden vi handler kartofler, mælk og tandpasta over internettet.

Københavnere handler dagligvarer på nettet

Det viser en undersøgelse, som Eniro Danmark fik foretaget af Epinions Danmarkspanel. Undersøgelsen blev udført i november 2016. I alt 1.972 danskere deltog i undersøgelsen.

Undersøgelsen nærmest konkluderer at vi stadig handler lige lidt dagligvarer på nettet, som vi gjorde for 3 år siden. Ikke meget er ændret dér. Eksperter er enige om, at det formentlig skyldes at vi foretrækker at se og mærke dagligvarerne, inden vi køber dem. Desuden gør besøget i de fysiske butikker, at vi bliver inspireret til at handle ekstra ind.

87 procent af os handler ind i supermarkeder og lignende. Undersøgelsen fortæller desuden at hvis man først for alvor har fået smag for at handle dagligvarer på nettet, er man godt på vej til at fortsætte med det. Særligt hvis man bor i København. Her er det godt 25 procent af befolkningen, som handler dagligvarer via internettet på sider som Irma og Nemlig.com.

Provinsen mødes i butikkerne

Vi fynboer er anderledes indstillet. Blot 5 procent af os har handlet gulerødder og andre dagligvarer via nettet, og ifølge eksperter er det ikke spor overraskende. Folk fra storbyer er mere fristede til at handle dagligvarer på nettet, mens mennesket i provinsen langt hellere vil støtte de lokale butikker, så butiksdød undgås. Desuden er det sociale aspekt værd at tage med.

En snak over kølemontren om løst og fast er netop en af de livgivende faktorer, når man bor i mindre samfund rundt omkring i det danske land. Man kommer måske hinanden en smule mere ved derude, hvor københavnerne langt hellere vil handle ind via nettet – så slipper man også for at stå i kø.

Her i huset har vi stadig til gode at handle dagligvarer via nettet. Vi forsøger i videst mulige omfang at støtte de lokale butikker. Hvis vi alle handler ind via nettet, ender det med at butiksgader langsomt klapper sammen. Ganske som det er sket med de små, hyggelige købmænd, som har måttet lade livet til fordel af discountbutikker i alle regnbuens farver.

www.eniro.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.