Black Friday i Danmark

Black Friday i Danmark

Black Friday er endnu et amerikansk fænomen, der er nået til Danmark inden for de senere år. Bag Black Friday gemmer sig muligheden for at vi alle kan købe varer til stærkt nedsatte priser. Vi er pjattede med at spare penge, så mange valfarter på nettet og i fysiske butikker for at score en god handel.

Selve datoen for Black Friday er fredagen efter Thanksgiving – endnu noget amerikaniseret noget – og mange opfatter Black Friday som værende startskuddet til julehandlen. Pengene sidder med andre ord temmelig løst blandt folks hænder, og navnet skulle efter sigende have baggrund i at byerne var sorte af folk, som skulle gøre en god handel.

Den travleste dag for netbutikker

Nu er den sorte fredag altså blevet et dansk bekendtskab, og det synes detailhandlen ganske godt om. Sidste år blev det omsat for næsten 2 milliarder kroner. Foreningen for danske internethandel, FDIH, præsenterede en e-handelsanalyse der viste, at Black Friday 2015 også overgik forbrugernes forventninger, da 28 % købte særlige Black Friday tilbud, mens kun 24 % havde en forventning om at gøre det. Især legetøj var et populært emne blandt danske kunder.

– Black Friday er den travleste dag for danske netbutikker, og potentialet er enormt. Det stiller dog også krav til, hvordan butikken håndterer de mange ekstra besøg. Hvis kunden oplever, at siden går ned, eller at man ikke kan komme frem til et køb, er der stor risiko for, at kunden dropper sit køb. Det er selvfølgelig en bet, for butikker mister ikke kun et salg. De risikerer også, at kunden går til konkurrenten, giver dårlige anmeldelser og brokker sig på sociale medier. Det kan give varig skade på butikkens omdømme,” siger Camilla Ley Valentin, kommunikationschef og medstifter af Queue-it, der tilbyder virksomheder et særligt kø-system.

Gode tilbud til WordPress og software

Kommunikationschef hos FDIH, Henrik Theil, forventer også, at udsalgsdagen slår de hidtidige rekorder. -Det er især de unge og midaldrende, der kender til Black Friday, og flere butikker skruer op for indsatsen, så er jeg overbevist om, at vi i år vil se endnu et rekordsalg, siger han i en pressemeddelelse.

Jeg plejer altid lige at kaste et blik på de gode tilbud der ligger på nettet. Nu arbejder jeg en del med WordPress til dagligt, og her har jeg i nogle år gjort glimrende kup. Dette inkluderer temaer til WordPress, plugins og webhosting. Desuden sker det at der er god software til nedsat pris under Black Friday.

Læs mere om Black Friday på Wikipedia

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.