Bestiller du ferien på nettet?

Bestiller du ferien på nettet?

Ret mange danskere holder ferie i disse dage, mens vi er andre, som holder Danmark i gang … Derfor ser jeg med længsel frem til august, hvor jeg forhåbentlig kan holde nogle ugers ferie. Sammen med tusindvis af andre sidder jeg og leder efter billige ferierejser online på nettet.

Internettet er jo en genial størrelse til at finde både flybilletter og hoteller, og jeg savner bestemt ikke de gode, gamle dage, hvor man sad og gloede i det ene farverige feriekatalog efter det andet. At bruge nettet sikrer rimeligt opdaterede priser samt mulighed for at få nyeste info om diverse rejsemål.

Venners erfaringer er vigtige

Foreningen for Dansk Internethandel har undersøgt vores køb af sommerferier, og her viser undersøgelsen at 3 ud af 4 danskere bestiller ferien direkte via internettet. Til gengæld er det ganske få personer (3,9%), som ringer til et rejsebureau for at få et godt tilbud. Tallene skal naturligvis ses i, at det er relativt brugervenligt at bestille online på nettet.

Når vi så har besluttet os for et rejsemål, skyldes det primært de erfaringer vi selv har med rejsemålet. Dog spiller vennernes erfaringer også ind, og disse erfaringer finder man typisk via sociale medier som fx Facebook eller igennem den smarte rejse-tjeneste TripAdvisor.

Sammenlign priser på rejser

Og så er der prissammenligningstjenesterne! Momondo og Trivago er vældig populære, fordi man ofte finder gode tilbud igennem disse sites. Det virker jo ganske let, når man indtaster bynavn ind i tjenesterne, hvorefter man får serveret bomuligheder i alskens afskygninger. Disse søgetjenester gør det let at finde netop den rejseform, som man er ude i: kæresteferie, familieferie, backpacker, outlet – kært barn har mange navne.

For mit eget vedkommende er sommerferien ganske åben endnu. Vi regner da med at vi tager ud og oplever verden, mens husets voksne knægt passer hus og hund. Personligt har jeg det godt med at kigge på Yr eller DMI for at finde solstrejf. Når disse solstrejf er genkendt på vejrkortet, rejser vi muligvis derhen.

Det kan altså både ende med Bornholm, Als, Tyskland eller Spanien. Vi ved det ikke, men sandsynligheden for at vi anvender nettet til at finde inspiration er 99% sikker. Personligt synes jeg at TripAdvisor er ganske brugbar hvor man finder gode input til overnatninger og restauranter. Her er det jævne mennesker som mig selv, der står for anbefalingerne, og det er sjældent slået fejl, hvis vi har fulgt andre menneskers gode råd.

Hvor går din ferierejse hen i år?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.