Backup hos Google

Backup hos Google

Har du en ekstern harddisk stående, som du gemmer dine backups i? Måske endda et hukommelseskort eller USB pen, hvor sikkerhedskopierne ligger trygt og godt? Eller gemmer du dine backups oppe i en sky?

Jeg hører til sidstnævnte. Mine backups ligger i en unavngiven sky, hvor jeg med jævne mellemrum sikrer mig at de stadig ligger sikkert og godt – også selv om jeg ved at intet er sikkert, når vi taler om cyber-ting.

15 GB gratis lagerplads

Google er klar over at mange af os moderne mennesker gemmer filer og mapper på nettet, så derfor tilbyder Google forskellige lagrings-planer, hvor du får stillet X antal bytes til din rådighed, alt efter hvor meget du vil betale.

Som udgangspunkt får du 15 GB gratis, når du opretter en Google konto. Du kan med andre ord oprette 10 konti og på den måde have 150 GB gratis plads. Google tilbyder dog også at du kan tilkøbe dig ekstra plads, for det bliver altså noget rod med så mange forskellige konti og logins.

Løsninger til virksomheder

Og der er noget for enhver pengepung, skulle jeg hilse at sige. For den gennemsnitlige net-bruger vil jeg mene at løsningen til 2 dollars om måneden rækker et pænt stykke af vejen. Her får du nemlig 100 GB plads i Googles sky. En dollar står i 7-8 kroner.

Hvis du har brug for en TB, skal du af med lidt flere håndører. Denne løsning koster nemlig 10 dollars om måneden, men så har du bestemt også plads til en del digitale fotos og videofilm. Er du mere hardcore nørd, som arbejder i tunge grafiske filer og videoværker, skal der mere plads til.

Her kan du så vælge 10, 20 eller 30 TB plads. Priserne er henholdsvise 100, 200 eller 300 amerikanske dollars. Disse løsninger henvender sig primært til virksomheder, som anvender Googles tjenester til lidt af hvert.

Alternative løsninger

Snakker vi om disse sky-tjenester er der naturligvis alternativer til Googles sky. Microsoft har deres OneDrive med forskellige løsninger, men bemærk at du får den supergode Microsoft Office pakke med i købet.

En af de første aktører på banen var Dropbox, og det er da også en løsning som mange private brugere og virksomheder bruger med stor tilfredshed. Ser man på priserne ligger de på 0 kroner og opefter. Gennemskueligheden er en smule mudret, så jeg undlader at ridse detaljer op her.

Endelig skal det nævnes at amerikanske Amazon er på vej ind på det europæiske marked for alvor. Også her kan du købe plads i deres sky. Amazon Storage byder på løsninger, der er ganske attraktive. Du kan for eksempel købe ubegrænset plads for 60 dollars om året.

Hvad bruger du, når du skal gemme filer i skyen?

https://myaccount.google.com/

Læs også

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.