Automatisk parkering

Automatisk parkering

Det er yderst sjældent at vi tager bil-emner op her på Nettips.dk. Biler har jo ikke så meget med tips til nettet at gøre, og da Nettips er et sted for computer og gadgets nørder, dukker bilerne ikke op her så tit. I dag gør vi en undtagelse. Det gør vi fordi emnet handler om teknik, automatik og logik. Sådan da.

Det er dæk- og teknologigiganten Continental som har sendt en pressemeddelelse, hvor du fortæller om ny, intelligent teknologi, som måske vil interessere nørderne her på kanalen. Continental er i færd med at gøre bilerne bedre til at parkere – automatisk. Det er teknologien Trained Parking, som tages i brug. Normalt er det jo dig, mig og naboen, som manuelt parkerer bilen, men i fremtiden er situationen tilsyneladende en anden.

Det kan der være mange fordele ved. Jeg kender i al fald godt til at man ved et uheld kommer lidt for tæt på carporten. Desuden er det møgærgerligt at komme ud til bilen på parkeringspladsen, hvor en anden bil er kommet lidt for tæt på ens egen auto. Automatisk parkering vil eliminere disse øv-oplevelser.

Indbygget hukommelse i bilen

Trained Parking betyder at du kan gemme parkeringer i bilens indbyggede hukommelse. Det er egentlig ret enkelt: du kommer hjem og parkerer bilen perfekt i carporten. Med et enkelt tryk gemmer du din parkering i hukommelsen, og næste gang du kommer hjem, klarer bilen det automatisk, fordi den kan ”huske” hvor god du var til det sidst. Dermed kopierer bilen din fantastiske parkering.

Bilen udnytter en del teknologi for at få det hele til at spille maks. Continental løsningen anvender sensorer, navigation og kameraer, der allerede findes i mange biler. Konkret betyder det at første gang bilen gemmer den gode parkering, vil den tage et billede af omgivelser samt forhindringer. Dette kan eksempelvis være græsslåmaskiner, affaldskurve, cykler og meget andet. Skulle spontane ting dukke op, vil bilen automatisk stoppe parkeringen.

Det er jo sådan set meget praktisk, for det hænder jo, at naboens kat, genboens hund eller familiens børn leger lige der, hvor bilen tror den skal parkere. Når kat, hund eller børn er væk, fortsætter bilens dens parkeringsopgave. Hvis du vil opleve parkeringen fra afstand, forlader du såmænd blot bilen og nyder seancen. Dette er ligeledes praktisk, hvis du har problemer med at parkere din brede Tesla i en smal garage. Og bare rolig: bilen kan udføre kommandoen ”omvendt”: den kan altså sagtens få bilen til også at forlade garagen.

Continental forventer at Trained Parking er parat i 2020.

www.continental-corporation.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.