Afhængighed af internettet

Afhængighed af internettet

Vi er vel alle i mere eller mindre ramt af en vis afhængighed af internettet, ikke sandt? Alene den kendsgerning at du læser disse linjer bevidner, at du i al fald er på internettet i disse sekunder, og at du formentlig fortsætter med at være det et stykke tid endnu, inden du lukker browseren ned.

Personligt har jeg været på nettet siden en gang i 1990’erne, og jeg husker med glæde tilbage på Yahoo, Jubii og AltaVista. Dengang så hjemmesider markant anderledes ud, og det kunne snildt tage 30-60 minutter at downloade en MP3-fil.

Desuden havde surfturene den kedelige ulempe, at telefonlinjen var optaget, fordi modemet snuppede linjens funktionalitet. Og jeg husker med fanatisme tilbage til dengang, hvor jeg fik overbevist hustruen om, at ISDN var det helt rigtige. Så kunne vi både surfe og snakke telefon samtidig.

Danmark nummer 15

Nå, tilbage til afhængigheden af internettet. Jeg skriver om dette fordi jeg fik en meddelelse i min indbakke, der pegede på en international undersøgelse om emnet. På denne hjemmeside kan du læse mere om undersøgelsen, som har en række spændende konklusioner på et interessant emne, synes jeg.

Siden hedder Always online, og fortæller vel egentlig meget godt hvad det handler om: at vi snart er online 24/7, året rundt. Og undersøgelsen tager udgangspunkt i de lande, hvor befolkningerne er mest afhængige af internettet. Danmark kommer på en 15. plads. Flot eller not?

Det mest afhængige land er USA. Her bruger cirka 76 procent af befolkningen internettet hver dag. Og i Nordirland svarede 16 procent af de adspurgte at de nødigt ville gå en time uden at være på internettet. Skræmmende, vil jeg mene. Det er også nordirerne, som bruger mest tid på nettet. Ifølge dem selv.

Briterne er pjattede med internettet

58 procent af de adspurgte i Nordirland mener, at de bruger for megen tid på internettet. Samme tal for London er 53 procent, mens tallet er 52 procent i Skotland. Aldersmæssigt tegner der sig også interessante billeder. Lad os kigge på sagen:

50 procent af de adspurgte i aldersgruppen 18-24 år udtaler, at de ikke vil undvære internettet i 24 timer. Altså at de nødig vil være offline i 24 timer. Samme tal for aldersgruppen 25-24 år hedder 59 procent. Folk mellem 35-44 år: her svarer 54 procent at de nødig vil undvære nettet i 24 timer.

Nu spørger jeg dig: lider du af afhængighed af internettet? Svømmer du rundt i en irriterende form for tomhed, hvor du simpelt hen bliver træls og utidig, hvis du ikke får dit daglige netfix? Klarer du dagen og vejen uden Facebook og Instagram, og hvad sker der, hvis din indbakke pludselig går i udu?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.