350 millioner kroner til trængte virksomheder

350 millioner kroner til trængte virksomheder

Corona er i højsædet, og denne lumske fjende har betydet at en masse virksomheder i hele verden pludselig står i vanskelige situationer. Jeg driver selv Bojsen IT, hvor jeg fremstiller WordPress hjemmesider, og jeg kan da også tydeligt mærke en ganske dalende interesse for at få skabt nye websites i øjeblikket.

Derfor har jeg med tak modtaget en støttepakke fra regeringen, der gør, at jeg ikke skal lukke min virksomhed her og nu. Med støtten i bagagen håber jeg at jeg kan komme ud på den anden side og fortsætte firmaet. Og nu er regeringen ude med endnu en støttepakke.

Tøven hos private investorer

Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om et ekstraordinært løft af Innovationsfondens budget på 350 millioner kroner, som skal bidrage til, at innovationsprojekter og vidensarbejdspladser ikke går tabt blandt landets små og mellemstore virksomheder og iværksættere i den nuværende krisesituation.

Der er altså tale om vidensbaserede iværksættere, startups og små/mellemstore virksomheder, kan få et økonomisk pust, hvilket er tiltrængt, fordi private investeringer er sat på stand by. Det er de færreste private investorer, der tør smide en masse penge efter projekter i øjeblikket.

Sommerlukningen er afblæst

Der sker det, at Innovationsfondens Innobooster-program øges, og hvis man som virksomhed allerede har fået en investering fra fonden, bliver der mulighed for at søge ekstra bevillinger. Senere i maj 2020 åbnes også for, at lovende startups, der er under 5 år gamle, kan søge om investering til fastholdelse eller nyansættelser af udviklings- eller vidensmedarbejdere.

Målet er at pengene kan strømme ud til de relevante virksomheder hurtigst muligt, og den normale sommerlukning af Innobooster-programmet fra 3. juni til 15. august annulleres. Der vil således være åbent for ansøgninger hele sommeren.

https://innovationsfonden.dk/da

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.