WPML hacket

WPML hacket

Overskriften vil sikkert ikke tænde lyset hos ret mange, men for os der arbejder med WordPress til dagligt, er det en alvorlig sag, at WPML er blevet hacket. WPML er et af de mest anvendte plugins, når man arbejder med WordPress hjemmesider, der skal fremtræde i forskellige sprogversioner.

Søndag morgen fik jeg en email fra WPML, der kunne fortælle, at de var blevet hacket. Ikke af folk udefra – nej, historien er en anelse mere syret. Det er nemlig en tidligere ansat i firmaet, som åbenbart har nået at hive en masse logins i egen lomme, inden han forlod firmaet.

Genoprettelse af troen på firmaet

Derved har han nu adgang til tusindvis af konti, inklusive emailadresser, brugernavne og passwords. Ifølge WPML har han ikke adgang til kreditkortinformationer, men sagen er alligevel alvorlig nok for virksomheden. Foran ligger et gedigent stykke arbejde med at få genoprettet troen på firmaet.

Den forsmåede ansatte har tilsyneladende gjort følgende: Taget en kopi af samtlige kundekonti, sendt en email ud til kunderne, ødelagt WPMLs hjemmeside samt føjet et falsk blogindlæg ind på sitet. Hvorfor den tidligere ansatte pludselig har set sig gal i skralden over WPML, aner jeg ikke noget om, men sagen understreger igen at man ikke skal tage ting for givet og stole på, at alt er sikkert og godt.

Dybe beklagelser

WPML beklager dybt i emailen, og Amir, manden bag virksomheden, understreger at det ikke vil ske næste gang en ansat forlader firmaet. Og så bliver man naturligvis rådet til at få opdateret sit login hos WPML, så banditten ikke kan ødelægge humøret yderligere.

Det vil jeg så bruge et minuts penge på. Det er aldrig rart at folk har adgang til ens konto, og så er det í mine øjne ligegyldigt om det er til et uskyldigt WordPress plugin, en emailkonto eller bankkonto. Folk har bare at holde sig væk fra mine ting og sager.

Om jeg vil fortsætte med at bruge WPML som oversættelsesplugin? Ja, det vil jeg. Der er tale om et virkeligt godt plugin, der gør det nemmere at have forskellige sprogversioner af en hjemmeside. Det er ikke bare sådan lige at sætte et website op i en dansk, tysk, engelsk og spansk sprogversion.

Her hjælper WMPL med det hårde arbejde, og når pluginet først er sat korrekt op, fungerer det ganske fortrinligt. At en eller anden spade har set sig gal på hans tidligere arbejdsgiver skal ikke ødelægge mit gode humør. Men bur fyren inde og tag hans computer fra ham. Så kan han lære det.

www.wpml.org

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.