Smart billedbehandling online

Smart billedbehandling online

Verdens bedste program til billedbehandling er Photoshop. Jo jo, jeg ved godt at prisen for Photoshop er en anelse pebret, og jeg ved også godt at der findes gratis alternativer, men i min optik er Photoshop det bedste. Andre sværger til gratis alternativer som Paint.net, IrfanView og Gimp.

Alle programmer skal installeres på computeren, og det i sig selv er en svaghed, synes jeg. Jeg har eksempelvis brugt IrfanView i mange år, når billeder skulle gøres klar til Nettips-artikler, men a jeg også skriver artikler på min MacBook løb jeg ind i problemet: IrfanView findes så vidt vides ikke til Mac.

Derfor har jeg et stykke tid ledt efter online billedbehandling, der virker. Her har jeg haft et godt øje til Pixlr, som er en gratis løsning du kan tage i brug, hvis du skal bruge en omgang grundlæggende billedbehandling. Fidusen er nemlig, at du hopper ind på Pixlrs hjemmeside og så er du reelt klar til at træde i arbejdstøjet.

FotoJet byder på mange muligheder

Og nu er et nyt online alternativ dukket op i min browser. Billedtjenesten hedder FotoJet, og du kan bruge FotoJet som en gratis løsning, eller du kan få adgang til en række skønne redskaber for et aldeles fair beløb hver måned.

Hvis du eksempelvis betaler en gang om året, får du adgang til den store pakke for cirka 20 danske kroner om måneden. Hvis du foretrækker månedlig betaling, er prisen cirka 35 danske kroner. Og hvad får man så for disse penge?

Først og fremmest får du adgang til et online billedbehandlingssystem, hvor du kan arbejde med billeder på forskellige måder. Du kan vælge at skabe dine egne flottecollager på rekordtid, eller du kan skabe dit eget design. Du kan naturligvis også bruge FotoJet som billedprogram, hvor du redigerer dine digitale fotos.

Flash i browseren

Når du starter denne billedredigering op, skal du lige sikre dig at du har den seneste version af flash installeret i browseren. Herefter er det dog en leg at komme i gang med grundlæggende billedbehandling på nettet. Du skal ikke installere en eneste byte. Det hele fungerer online.

Når du åbner dit billede, kan du vælge at overføre fra din computer eller direkte fra Facebook (dette kræver naturligvis login og at du giver FotoJet lov til at snuse til dine fotos der). Jeg foretrækker helt klart at uploade fotos fra min computer. Ikke at man skal se spøgelser overalt, men grundlæggende bryder jeg mig ikke om at dele mine fotos med flere end højst nødvendigt.

Nå, men du uploader altså et foto, og så er du ellers klar til at foretage spændende redigeringer i dit billede. FotoJet er udstyret med ganske nyttige værktøjer, som er et must i ordentlige billedprogrammer. Du kan således beskære dine fotos i bestemte pixels-mål, eller du kan ændre størrelsen på billedet generelt.

Brugervenlig billedbehandling

Det er også muligt at rotere dit billede og stille på lys og farver. Det hele foregår på en meget brugervenlig og let tilgængelig facon, hvor det ikke kræver at du har en baggrund som teknisk nørd i den lokale it-butik. De fleste kan være med her. Og det er befriende dejligt.

Der er desuden knyttet avancerede funktioner til FotoJet, men her skal du besidde en konto for at kunne trække på disse services som for eksempel støj, fokus og forskellige filtre. Og apropos filtre: ved at klikke på Effect i venstrepanelet får du adgang til en række filtre, der hurtigt giver interessante udseender til dine billeder.

Når det handler om at føje tekst til dine billeder, er dette også helt smertefrit. En række skrifttyper er installeret og gjort klar til dig, og der går næsten sport i at få det rette udseende. Der er en række gode Google fonts at vælge imellem, hvis du er logget ind på din konto.

Lag, rammer og sjove effekter

Clipart funktionen an du bruge, hvis du lige synes at billedet fra børnehaven skal peppes op med balloner eller lagkage eller andre sjove tegninger, som der er masser af. En række lag får dine billeder til at tage sig anderledes ud, og så er der en række rammer du kan sætte dine billeder ind i.

Her på falderebet kan jeg også varmt anbefale dig at kaste et blik på collage-muligheden. Her kan du vælge imellem en række skabeloner, hvor du kan skabe kreative collager som aldrig før. Prøv også de sjove muligheder for at skabe flotte plakater, for eksempel de eftertragtede ”Dead or alive” plakater.

Topkarakter: meget værdi for pengene

FotoJet henvender sig også til os, der elsker at lægge nye fotos på de sociale medier. Der er indbyggede skabeloner til eksempelvis Facebook-cover, YouTube, Twitter og Tumblr. Der er også hjælp hvis du har behov for at sende en Instagram-post.

Faktisk er jeg ret overvældet over de gode muligheder, som FotoJet byder på. Jeg siger ikke at jeg fravælger mit månedlige abonnement hos Adobe, men jeg kan roligt sige, at FotoJet er et fremragende værktøj til folk, som har brug for grundlæggende billedbehandling. Systemet er brugervenligt, pædagogisk og ganske godt, og jeg tildeler gerne denne tjeneste topkarakter, især hvis man vælger den årlige betaling. Så er der god værdi for pengene.

www.fotojet.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.