Sikkerhed: nordjyder slækker

Sikkerhed: nordjyder slækker

Sikkerhed! Kreditkortoplysninger. De 2 ting rimer ikke altd på hinanden, og nu har sikkerhedsfirmaet Bullguard fået foretaget en undersøgelse af Epinion som skal blotlægge hvor mange hjemmesider dine og mine kreditkortinformationer er lagret på. Resultatet danner stof til eftertanke.

1.000 interviews blev foretaget, og det var danskere i alderen 18-75 år. Det skete i februar og marts 2016, og de adspurgte var bredt fordelt i forhold til køn, alder, region og uddannelse. Hurtigt kunne undersøgelsen påvise at hver anden dansker ikke har styr på hvor mange hjemmesider deres private kreditkortoplysninger er gemt på.

Vi glemmer vigtige detaljer

Det er jo således at hver gang du handler på nettet, langer du dine følsomme informationer over den virtuelle købmandsdisk. Vi handler jo som en vanvittig på nettet. Lige fra tøj og sko til rejser, legetøj og dagligvarer og andet skrammel. Hver gang du handler på nettet, afleverer du dine informationer.

– 53 procent af danskerne ved ikke hvor mange hjemmesider, der har gemt, og dermed har adgang til deres private kreditkortoplysninger. Der er en tendens til, at vi bare klikker ’køb’ i netbutikkerne og så ellers glemmer alt om, hvem vi har givet vores kortoplysninger til, siger Michael Boesen fra BullGuard. Vi bør være mere omhyggelige med de personlige oplysninger, synes han.

Han foreslår at vi danner os et overblik over de steder vi handler online og noterer ned, så vi har en form for oversigt over stederne. Du kan også gemme dine kvitteringer for online køb i en mappe eller etiket i dit mailprogram. Skulle kreditkortet blive misbrugt, har du et rimeligt overblik over potentielle brister.

Nordjylland i bund – Sjælland i top

Undersøgelsen viser, at blot 23 procent af folk fra Nordjylland ved, hvor mange hjemmesider, der har lagret deres kreditkortoplysninger. Region Sjælland er dygtigst, idet 37 procent holder øje med, hvor mange de giver deres kortoplysninger til.

Holder du styr på hvor du har handlet igennem tiden på nettet? Personligt er jeg et skarn, og selv om jeg ikke er den ivrigste eshopper, må jeg tilstå, at jeg er lidt blank på netop dette spørgsmål. Til gengæld gemmer jeg alle mine kvitteringer for online køb i min indbakke, så skulle det gå galt, må jeg i gang med at tjekke denne grundigt efter.

Holder du styr på sagerne?

www.bullguard.com/da/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.