Overloaded?

Overloaded?

Gitte Bender har i knapt et år haft sit eget firma på Fremtidsfabrikken i Svendborg. Virksomheden hedder MentorCoach Gitte Bender, hvor Gitte coacher og vejleder unge mennesker og deres forældre inden for sprog, studievalg, uddannelsesparathed, personlig udvikling og relationsarbejde.

I den forbindelse har hun fået egen hjemmeside, og sådan en skal jo opdateres. Derfor meldte hun sig til et kursus i SEO. Her skulle Gitte lære at blive så synlig muligt i Google. Det var et godt kursus, og hun er glad for, at hun lod sig lokke ud af sin comfort zone. – Følelsen af at kunne noget selv er ret fantastisk, siger Gitte!

Efter sådan en intens dag var Gitte ærlig talt træt! Klogere på sin hjemmeside, men hovedet var fyldt til bristepunktet med nye indtryk, ny viden, nye metoder. En gåtur med hunden lokkede forude – tid til at koble af i naturen.

Behov for pauser

Unge har især brug for pauser, fordi de stadig er under udvikling. Lange skoledage, hvor de konstant skal omstille sig efter nye undervisere, fag, kammerater, projekter. Listen over omstillinger dagen igennem er lang, bøger er ved at være en saga blot – undervisning foregår online.

Måske kender du det som forældre til en teenager, at man ville ønske at éns billede poppede op på skærmen, når man ønsker kontakt – der svares sjældent. Ikke af uvilje, men fordi de unge er så vant til at være online, at de sagtens kan koble af foran skærmen. De chatter, lytter til musik og skyper – og de slapper rent faktisk af.

Tal med din teenager

Den unge generation kan den slags – selvom det virker forkert på os lidt ældre! Så lad dem øve sig i at mærke, hvornår skærmen bliver for meget. 24 timer i døgnet er ikke godt  – men de arbejder i andre mønstre end vores generation, og de styrer det faktisk ret fint.

Tal med din teenager om betydningen af ”stillestunder”, og lav devicefri pauser i jeres familie. Det kunne være måltiderne, og det gælder alle – mor og far har også telefonen i et andet rum. Du vil blive overrasket over, hvor givende det er – men også svært at lære. Relationer er det vigtigste vi har – så plej dem.

Er du nysgerrig på, hvad Gitte laver, så se mere på www.gittebender.dk.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.