Opret dit eget kort med Google Maps

Opret dit eget kort med Google Maps

Google Maps er blevet den helt store standard når det handler om at finde geografiske lokationer på computer, tablet og smartphones. Den store årsag er den præcision, som Google Maps leverer, og man kan snart ikke finde den plet på jorden, som ikke er synlig på Google Maps.

Dertil skal lægges de imponerende satellit fotos, som Google Maps byder på, hvis du vil se lokationer på ”levende vis”. Er du heldig, risikerer du ovenikøbet, at Google-bilen har været på besøg med dens 360 graders kamera, og så er det næsten som at være der selv.

Gratis i Google Maps

Nu har du måske behov for at skabe dit eget lille kort? Måske skal du arrangere en firmafrokost inden for et bestemt område, eller måske har du behov for at vise et bestemt udsnit på din hjemmeside? Måske skal du stå for årets orienteringsløb i den lokale forening, eller har du en plan om at vise den rute som du cyklede i Kassel i sidste uge?

Det hele kan lade sig gøre, hvis du er logget på din Google konto og surfer ind på Google My Maps. Herinde kan du nemlig selv definere et udsnit på verdenskort, som du mener er relevant for lige netop dit formål. Og du kan gøre det på forskellige måder. Lad mig nævne et par stykker.

Du kan ved hjælp af musen trække det område som du mener skal være en del af dit kort. Dette gøres på den minimale værktøjslinje, hvor du blandt andet kan tegne en linje. Hvis du klikker på dette værktøj, kan du tegne linjer på dit kort ved hjælp af musen. Nemt og hurtigt, men giv dig god tid, for det kan hurtigt blive noget rod.

Avanceret filformat eller simpelt foto?

En anden lidt mere avanceret metode er at importere en fil i et bestemt filformat, som kan være en csv, kml eller gpx fil. Sådanne filer genererer du på bestemte måder, som jeg ikke skal kede dig med her. Men ved at importere sådan en fil fra eksempelvis din GPS gør, at du nemt kan overføre en rute til dit Google kort.

Den tredje og sidste metode, som skal nævnes her, er måske den sjoveste. Du kan nemlig bruge fotos fra dit Google fotoalbum til at angive forskellige steder. Hvis du for eksempel har spist en udsøgt middag på Geranium og har taget 12 billeder af diverse retter, kan du hive et eller flere af disse fotos ind i systemet. Herefter genererer Google et kort ud fra de data, der er gemt i dine fotos.

Jeg legede med My Maps en mandag aften, og hvis jeg var en rigtig kortnørd, ville jeg bruge endnu længere tid på halløjet. Nu har jeg ikke umiddelbart noget formål med Googles maps, men hvis jeg en dag får brug for et skræddersyet kort, vil jeg helt sikkert gå i dybden med Googles gratis tilbud.

https://www.google.com/maps/d/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.