Opdateringer til Vivaldi

Opdateringer til Vivaldi

Vivaldi! Mange vil sikkert tænke på de 4 årstider af den italienske komponist Antonio Vivaldi. Han var uddannet violinist, og i 1723 skrev han De 4 årstider, som blev opført et par år senere. Et mesterværk, hvis du spørger mig. Men ikke mere musiksnak. Nu skal det handle om browsere og internettet.

Vi bruger nemlig en browser dagligt. Jeg bruger primært Google Chrome, mens andre bruger Firefox eller Microsoft Edge. Nogen bruger Brave, og så er der mange der anvender Safari på deres Apple produkter. Nuvel, der er altså alternativer. Og et af disse hedder Vivaldi.

Jeg skrev om Vivaldi for halvandet års tid siden, og jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke rigtigt har nået at bruge den så meget endsige se nærmere på den. I dagligdagen er det ofte således at man bruger de programmer man kender. Derfor er Vivaldi ikke blevet gennemtjekket af undertegnede.

Slut med generende lyd fra videoklip

Men Vivaldi er ude i en ny version, og ifølge en pressemeddelelse er der fornuftige forbedringer, som er værd at berette om. Nettips giver browseren kredit og giver hermed lidt info videre. Måske kan det skærpe din appetit til at afprøve Vivaldi, som vel godt kan kaldes for lidt af en efterfølger til Opera browseren.

Vivaldi finder det gevaldigt generende, at hjemmesider pludselig – uden at du ønsker det – afspiller videoklip. Det betyder blandt andet, at hvis du arbejder i flere faneblade ad gangen, kan det være svært lige at se hvilken fane, som driver en larmende hjemmeside. Derfor har Vivaldi udvidet deres højreklik på fanen.

Du kan nemlig nu skrue ned for lyden på den trælse hjemmeside ved at højreklikke på fanebladet og vælge ”Mute tab”. Dermed fortæller du den pågældende hjemmeside at de godt kan pakke deres generende lyde sammen. Du kan desuden foretage nogle generelle lydindstillinger i browserens indstillinger. Her kan du således vælge at Vivaldi kun skal afspille lyde fra det aktive faneblad.

Smart med profiler til familien

For familier kan det være en god ide at man skaber en profil til de enkelte familiemedlemmer. Far ser ganske sikkert andre hjemmesider end mor, og datteren er måske mere på Facebook end sønnen, som hellere vil spille online spil. Med den individuelle profil-indstilling bliver det altså lettere for familien at deles om Vivaldi.

Flash på hjemmesider er efterhånden en uddød race, men nogen bruger det stadig. Blandt andet mit elskede WTG, hvor jeg af og til slapper af med en god runde golf på computeren. Her skal jeg altid aktivere Flash i Google Chrome, men det kan jeg åbenbart gøre nemt og hurtigt i Vivaldi.

Endelig skal det nævnes at Vivaldi også er ude i en version til Apples computere. Den er blevet forbedret markant i dens MacOs version, så hvis du sidder på en Mac, kan du roligt give Vivaldi et forsøg. Og det kan du gøre ved at besøge nedenstående hjemmeside og hente den ned til din computer.

Du skal hente 56 MB og så er du ellers parat til at installere Vivaldi og afprøve internettet på en (måske) ny måde. Jeg har netop downloadet pakken og vil en af dagene bruge lidt tid på den lille browser. Hvem ved: måske bliver det min fremtidige favorit, når der skal surfes på nettet.

www.vivaldi.com/da

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.