Norton Security

Norton Security

[Sponsoreret artikel]

Vi kan ikke komme uden om, at det bliver mere og mere vigtigt, at beskytte sin computer mod vira og malware. Norton Security er designet til at finde og slette filer, der er inficerede med malware som eksempelvis virus og trojanske heste.

Med Norton Security kan du beskytte flere af dine enheder på samme tid. Norton Security understøtter både styresystemerne Windows og Mac samt de mobile styresystemer Android og iOS. Samtidig med det får du en række online features med Norton Security. På den måde er du ikke afhængig af at have flere forskellige sikkerhedsprogrammer, men kan bruge et til det hele.

Sikkerhedsniveau

Noget af det smarte ved Norton Security er, at det ikke blot beskytter mod vira og skadelige filer, men også holder øje med smutveje i systemet. Det er igennem de her smutveje, at trojanske heste sniger sig ind i vores computere, telefoner og tablets. Det gør de blandt andet via filer og programmer, der ser uskyldige ud på overfladen. Norton Security beskytter flere af dine enheder samtidigt og har desuden en backup funktion, så du ikke mister dine filer, hvis uheldet skulle være ude.

Norton Security ligger i den høje ende af skalaen hvad angår opsnapning af malware filer og har ekstremt høj succes med at blokere downloads af inficerede filer. – Det sker ofte, at inficerede filer downloader sig selv, hvis vi følger et forkert link eller klikker på et billede eller en fil i vores e-mail, Facebook-chat eller lignende. Derfor er det vigtigt, at dit sikkerhedsprogram selv kan stoppe disse filer. Når det gælder anti-phishing ligger Norton forrest i klassen og slår endda de førende internet-browseres egne anti-phishing funktioner.

Installation og opsætning

Det er nemt at installere Norton Security. Hele pakken er forprogrammeret til at finde de skadelige filer, så du skal ikke tænke på andet end at følge installationsguiden. Du kan sidenhen slå de fleste af funktionerne til og fra, som det passer dig, når du benytter programmet. Du behøver altså ikke tænke over, hvilke funktioner du nok kommer til at benytte allerede ved installation, men kan tage det som det kommer.

Norton Security kræver hverken meget opmærksomhed fra CPU’en eller RAM. Real-time beskyttelsen slår automatisk alle sikkerhedskomponenter til.

Brugerfladen

Der er uenighed om brugerfladen – interfacet. Nogle mener, at Norton Security er lækkert og intuitivt, andre at det er svært at finde rundt, hvis man ikke er rutineret bruger.

Er man rutineret, er der en række muligheder, der åbner sig fra brugerfladen, hvor det for novicen primært vil se ud som om, man kan slå enkelte sikkerheds-features fra og til med et enkelt klik.

Det er lidt irriterende for nyere brugere, at de ikke kan få glæde af alle de fede features fra begyndelsen. Men som den garvede bruger let kan se, er det muligt at konfigurere indstillingerne i forhold til, hvad man gerne vil have scannet, hvad man vurderer er lav-risiko filer og lignende.

Når du har vænnet dig til interfacet, og ved hvad Norton Security faktisk kan byde på, kan du også finde din egen scanningshistorik i selve programmet. På den måde kan du få et overblik over det generelle trusselsbillede og dine vaner.

Password manager

En særligt praktisk feature er Nortons password manager, som du kan downloade fra deres hjemmeside. Den hjælper dig både med at gøre din samling af passwords enklere og samtidig mere sikker. Med en password manager kan du undgå at huske alle dine forskellige logins til forskellige sider. Endnu mere vigtigt er, at du kan sikre dig, at du har forskellige passwords til forskellige sider, og du kan lave mere komplicerede passwords. Du behøver altså ikke at bekymre dig om, hvorvidt du kan huske dem allesammen, det klarer Nortons password manager for dig.

Norton Securitys online beskyttelse

Norton Security giver dig real-time beskyttelse, som du har brug for, når du surfer på nettet eller skriver e-mails og programmet:

  • Overvåger alle indgående og udgående e-mails for skadelige filer.
  • Giver dig en personlig firewall.
  • Advarer dig om links, der ser mistænkelige ud og links, der kan være inficerede med malware.
  • Holder øje med om downloadede filer er inficerede med virus eller malware.
  • Beskytter dig mod phishing (hjemmesider, der forsøger at stjæle dine kreditkort info og andre fortrolige oplysninger).

Fordele og ulemper

Ved første scanning kan det godt tage lang tid for Norton at komme igennem alle dine filer. Det ændrer sig heldigvis derefter, hvor Norton Security scanner hurtigere end mange konkurrerende programmer. En anden ulempe er, at det kan være svært for nye brugere, at navigere 100 % i brugerfladen. Det kan være irriterende, men udgør ikke en sikkerhedsrisiko. Når du til gengæld lærer at navigere i programmet, er der nogle utroligt fede features som eksempelvis at tracke din egen scanningshistorik og lave avancerede scanninger af udvalgte dele af din computer.

En stor fordel er, at programmet har høj succes med at identificere og slette inficerede filer. Norton Security bliver løbende opdateret. Det er vigtigt, da hackere og andre indbrudstyve konstant arbejder med at knække koden til at trænge igennem sikkerhedsprogrammer. Mange antivirusprogrammer har (til de fleste brugeres store irritation) næsten konstante pop-up beskeder angående inficerede filer og trusler. Der er markant færre af disse i Norton Security, som kører i baggrunden og hverken kræver meget af din opmærksomhed eller computerens regnekraft.

Konklusion

Norton Security er alt i alt et godt bud på en sikkerhedssuite, der både beskytter dig, når du er offline, og når du er online. Det er let at installere og bruge Norton Security, og du kan både foretage scanninger af hele din enhed, lave specialiserede scanninger og have real-time beskyttelse. Der er delte meninger om, hvorvidt brugerfladen er intuitiv eller ej, og det er nok grundlæggende en smagssag.

Det er helt essentielt, at dit antivirusprogram ikke bare opsnapper vira og malware, men også kan identificere forsøg på indbrud ved hjælp af en trojansk hest. To af Norton Securitys stærke sider er, at det både blokerer for trojanske heste og har solid beskyttelse mod phishing. Det allervigtigste når du køber et antivirus program er selvfølgelig om det virker, og alle tests viser, at Norton ligger helt fremme i feltet, når det gælder om at passe på din computer.

Norton Security har en række muligheder, der gør det særligt spændende for hærdede computerbrugere, men det ændrer ikke på, at også nybegynderen er beskyttet med Norton Security.

Du kan købe Norton Security antivirusprogrammer via den danske webshop e-Gear.dk, der yder dansk support, både teknisk support og rådgivning ift. Sikkerhed og installation.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.