Nokia XR20

Nokia XR20

Når man åbner æsken med denne Nokia XR20 og får den pakket ud af emballagen, er det første som slår én, at den vejer en smule mere end gennemsnittet. Fysisk er Nokia XR20 noget af en moppedreng, og nogen vil måske finde den lige en anelse for stor. Men det vender vi tilbage til.

Først og fremmest har jeg lyst til at vende tilbage til æsken. I denne ligger nemlig selve telefonen, nogle obligatoriske vejledninger samt en USB C-ledning. Til gengæld er der intet stik til stikkontakten. Nokia viser nemlig samfundssind og vælger for miljøets skyld at spare dette stik. Der er nemlig rigeligt med plastic derude i forvejen. Hvis man insisterer på at modtage et stik, kan man bestille via Nokias hjemmeside. De fleste har dog et stik i forvejen, så hatten af for Nokias miljøvenlige initiativ.

Nå, første gang jeg starter telefonen op, møder jeg den velkendte Nokia tune. Man bliver helt nostalgisk. Herefter går en installation i gang med de obligatoriske valg: sprog og Google-konto. Nokia XR20 er nemlig en rendyrket Android One-smartphone, så her får du altså en næsten 100% ren Android uden generende bloatware.

En heavy sag

Nu er det således at jeg i forvejen har en Pixel 3a-telefon, så på ganske få minutter fik jeg overført temmelig meget indhold fra min Pixel til Nokia XR20. Dette inkluderer blandt andet e-mails, sms-beskeder, fotos, videoer, apps og kalenderaftaler. Så er det faktisk ingen sag at skifte telefon. Farvel til al bøvl med at sikkerhedskopiere og overføre til nyt apparat.

Men som sagt er jeg nødt til at vende tilbage til Nokia XR20’s fysiske mål. Der ER vitterlig tale om en velvoksen telefon – i al fald i forhold til min Pixel 3a. Skærmen er på cirka 6,7 tommer, hvilket jo nærmer sig størrelsen på en mini-tablet. Opløsningen er så på imponerende 1080×2400 pixels. Lækkert. Vægten melder om knapt 250 gram, så der altså tale om en relativ stor telefon med en vis kampvægt.

Hvorfor skal en telefon så veje så meget? Jo, først og fremmest er Nokia XR20 en telefon til de hårde drenge – sagt med et blink i øjet. Selve coveret er meget robust, og det egner sig fremragende til min ven Per, som fungerer som tømrer. Skærmens glas er bygget efter militær standard og skulle efter sigende være den stærkeste af slagsen i Nokias sortiment.

Vandtæt og med flere års opdateringer

Skulle du tabe din Nokia XR20 i en vandpyt, siger du blot pyt. Denne smartphone er vandtæt ned til 1,5 meters dybde og hvis du synes den er blevet en smule for beskidt, vasker du den i vand og sæbe. Der er 3 års garanti på Nokia XR20, så du kan roligt slappe af. Der ER tale om en hårdfør smartphone. Og skulle det ske, at skærmen går i stykker, er der 1 års gratis udskiftning af glasset. Tak, Nokia.

På software-siden er der også tale om en hårdfør telefon. Nokia garanterer opdateringer i 4 år, og de falder cirka en gang om måneden. Og så er der altså tale om Android One, som er et fremragende styresystem til sådan en smartphone anno 2022. Personligt er jeg android og har altid været det (altså så længe vi har haft deciderede smartphones).

Jeg har det ganske enkelt fornøjeligt med Googles system, og jeg har på intet tidspunkt overvejet at skifte til iPhone. Og denne Nokia XR20 understreger at Android er det rette system til mig.

Stærke specifikationer

Lad os lige nørde lidt flere specifikationer. Kameraet drøner løs med 48 megapixels, og hvis du er til selfies, får du et kamera på 8 megapixels. I Zeiss-kvalitet. Labert! Sprødt. Bluetooth kører version 5.1 – USB kører i version C. Batteriet er på 4630 mAH og holder dermed strøm i pænt længe tidsrum – naturligvis efter dit brug af Nokia XR20. Hestekræfter: 6 GB intern hukommelse og 128 GB lager. Nok til et godt stykke tid, vil jeg mene. CPUen melder om en Qualcomm® Snapdragon™ 480 – 5G.

Konklusion: Touché!

Alt i alt er jeg glad for at have mærket denne Nokia telefon. Nokia er nemlig hermed tilbage på banen efter at brandet blev udraderet totalt, da generation smartphone blev en del af virkeligheden. Nokia fulgte simpelt hen ikke med og blev overhalet af blandt andre Apple og Samsung. Med Nokia XR20 og G50 er Nokia tilbage i det gode selskab.

Og til en overkommelig pris. På Nokias hjemmeside, koster XR20 4.299 kroner. Skulle du få den tanke at sammenligne med andre smartphones, er dette et attraktivt alternativ til telefoner, der koster to eller fire tusinde kroner mere. Efter min smag er XR20 en anelse for stor og tung. Til gengæld elsker jeg den robusthed, som den er præget af – og når man samtidig får en telefon med tekniske opdateringer flere år frem, er dette et usædvanligt stærkt køb, hvis du ønsker en smartphone, der holder flere år frem. Touché!

https://www.nokia.com/phones/xr20

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.