Nokia G50

Nokia G50

Her i min enmandsredaktion har jeg altid tyet til Android, når det handler om mobiltelefoner. Eller rettere: efter at iPhone så dagens lys for år tilbage, og hvor HTC sendte deres konkurrenter på markedet, var jeg målrettet i mit valg: jeg ønskede ikke at gå i Apples fodspor. Dette har betydet at jeg har været en række forskellige mærker igennem hver gang min telefon skulle udskiftes.

Jeg skal ikke trætte dig med at ridse en masse forskellige mærker op, men basis har altså været Android systemet, og skal jeg knytte lidt til snakken kan det passende være brands som Samsung, LG, HTC og Huawei, som også udgjorde grundstammen i den rene Android-version, Nexus. I dag kører jeg på en såkaldt Pixel smartphone, som er Googles egen brandserie.

Android One

Og det hører sandsynligvis op nu. Jeg er nemlig blevet udstyret med 2 smartphones fra ingen ringere end Nokia. Nokia er vel egentlig den moderne telefons moder (eller fader), og jeg husker stadig min første mobiltelefon, som var en Nokia. Nu er Nokia ude med en række Android-modeller, og dette har virkelig vakt min nysgerrighed: hvordan er en Nokia smartphone anno 2022?

Modellen jeg har lyst til at komme ind på her, hedder Nokia G50. Der er tale om en fuldblods moderne smartphone i ægte og ren Android indpakning. Styresystemet hedder Android One, hvilket er sikkerhed for at du får en ren og ikke-ødelagt version af Android uden en masse uønskede apps på telefonen, når den startes op.

Desuden er Android One kendetegnet ved at man er sikret opdateringer i mindst 2 år. Tekniske opdateringer er vigtige i disse tider, hvor huller og diverse faremomenter ofte lappes ved månedlige opdateringer. Nokia G50 er altså en ren Android One, hvilket kun taler for telefonens fordel.

Lidt af en voksen moppedreng

Fysisk er Nokia G50 lidt af en moppedreng. Skærmen måler 6,82 tommer, og min kone udbrød, at den jo nærmest er på størrelse med en lille tablet. Og ja, det kan hun have meget ret i. Lille og fiks kan man ikke kalde den, men til gengæld er den store skærm en fornøjelse at arbejde på. Her får du HD+ med en opløsning på 720 x 1560. Udmærket. Vægten er desværre på 220 gram, hvilket kan være i overkanten for mange.

Modellen, jeg sidder med, er en smuk Ocean Blue. Faktisk er det måske den flotteste smartphone jeg nogensinde har haft. Skærmen er beskyttet af Gorilla Glass, og ud over at den er lidt mere hårdfør end andre modeller, så virker den solid og rimeligt hårdfør.

Da jeg startede Nokia G50 op for første gang, var den hurtig til at finde mit trådløse netværk i huset. Inden jeg nåede at blinke med øjnene, kunne den fortælle, at der var en opdatering klar derude i cyberspace. En beskeden én af slagsen på 2,1 GB. Gentager: 2,1 GB. Altså en af de heftige drenge, må man sige. Men jeg satte telefonen til at downloade opdateringen. Efter godt 8 minutter var pakken hentet ned og Nokia G50 begyndte at opdatere systemet.

Nem overførsel fra gammel telefon

Efter en genstart – og dermed den velkendte Nokia-melodi – var Nokia G50 klar til at tage sig godt af mig. Et hurtigt valg konverterede telefonens brugerflade til dansk, og i løbet af få minutter qua den indbyggede guide, var jeg klar til at tage telefonen i brug. Min nysgerrighed var for alvor vakt.

Et par få klik og så kunne Nokia G50 spørge ind til, om jeg ønskede at overføre data fra min Pixel 3a smartphone. Jeg bekræftede at det måtte den gerne, og efter få tryk på Nokia G50 og Pixel 3a, var maskineriet gået i gang med at overføre en masse nyttig data fra den gamle til den nye. Dette inkluderer blandt andet

  • Apps
  • Billeder og video
  • Musik
  • SMS-beskeder
  • Kalender
  • Kontakter

Så det fik Nokia G50 altså lov til. På godt 15 minutter havde jeg pludselig en ny smartphone, hvor mine elskede apps også lå. Det samme gjaldt mine SMS-beskeder, fotos og andre personlige ting. Selv Google-kontoen var fundet, og efter indtastning af password, var Nokia G50 klar til at arbejde for mig.

Og jeg er positivt overrasket. Denne Nokia smartphone med Android 12 fungerer virkelig godt. Og hastigheden er bestemt i top. Der er tale om en Snapdragon 480 5G-telefon med lagerplads på 64 GB. Der kan installeres ekstra lagerplads på op til 512 GB på et micro SD-kort. Arbejdshukommelsen melder om 4 GB. Ikke hæsblæsende meget, men rigeligt til mit behov.

Fingeraftryksaflæser og ansigtsgenkendelse

Fingeraftrykslæseren virker god og hurtig. Den registrerer hurtigt min finger, også selv om jeg måske har glemt at spritte grundigt af. Desuden har Nokia G50 ansigtsgenkendelse, så hvis du stirrer den lige ind i skærmen, åbnes porten for dig. Det kan jeg godt blive afhængig af, tror jeg.

Kameraet i telefonen tager virkelig gode billeder. Jeg har altid været imponeret over min Pixel 3as kamera, men her får jeg en telefon med et bagkamera på 48 megapixels. Frontkameraet er på 8 megapixels. Kameraet er absolut godkendt til hverdagsbrug.

Enhver smartphone æder strøm, og det gør denne Nokia G50 da også, især når en skærm på knapt 7 tommer skal lyses op. Heldigvis er batteriet en kraftkarl på 5000 mAh, faktisk det stærkeste batteri jeg nogensinde har haft på en smartphone. Derved er der strøm til et godt stykke tid. Skulle du have behov for en telefon med 2 SIM-kort klarer Nokia G50 også dette. Smart hvis telefonen både skal bruges til arbejde og til privat brug.

Nokia G50 er et spændende bekendtskab. Jeg skal naturligvis lige vænne mig til den store smartphone, som er noget større end min Pixel 3a. Vægten er også et issue, som man er nødt til at have med i overvejelserne, når man skal træffe en beslutning. Det er i al fald en telefon, som kræver lidt plads i tasken, bukse- eller jakkelommen. Men den er ekstrem flot, synes jeg.

Prisen for Nokia G50 ligger på cirka 1600 – 1900 kroner. Tjek eventuelt prisen ud via Pricerunner.

https://www.nokia.com/phones/da_dk/nokia-g-50

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.