Kameraer og overvågning

Kameraer og overvågning

Samfundet eksploderer. Snart kan vi dagligt læse om eksplosioner her, der og alle vegne, og mange banditter, terrorister og skurke slipper fri. Brænde foregår i kolonihaver og sagesløse mennesker bliver uprovokeret slået ned i byen. Vi må gøre noget.

Jeg er fortaler for at vi knalder kameraer op over alt. Jeg er totalt ligeglad med Orwell, 1984 og et overvågningssamfund, hvor vi ikke kan slå en skid uden at nogen løfter øjenbrynene. Jeg prioriterer sikkerhed og tryghed frem for en – for mig – ligegyldig overvågning.

Og ja, mange vil – med rette – mene at vi er på vej til et samfund, hvor vi ikke længere har den personlige frihed til at gøre de ting, som vi har lyst til, uden at nogen kan se vores handlinger. Jeg piller bussemænd i bilen, og jeg kan sågar finde på at vende mig om på gågaden, hvis noget interessant passerer mig.

Arlo Pro 3

Men nu er det på tide, at vi genoptager snakken om overvågning, synes jeg. Og det synes jeg fordi jeg netop fik en pressemeddelelse om overvågningskameraer fra producenten Arlo Technologies. Arlo, som jeg ikke umiddelbart kan finde ud af hvor holder til, er ude med nye overvågningskameraer med 2K-kvalitet.

Kameraet kalder de for Arlo Pro 3, og det er trådløst og egner sig fremragende til private og til mindre virksomheder. Med en ny billedsensor og 160 graders synsfelt kan Arlo Pro 3 optage video i god opløsning med HDR, hvilket giver en betydeligt forbedret detaljegrad og klarhed i både lys og mørke.

Du kan med andre ord hænge sådan en slyngel op ud for dit hjem eller butik/virksomhed, og når folk så passerer forbi, siger kameraet haps og filmer løs. Kameraet kan naturligvis også bruges indendørs. Når kameraet registrerer bevægelse, går optagelsen automatisk i gang, og hvis der skal gå lidt ekstra advarsel i det, kan kameraet sættes til at udsende en sirenelyd.

Hvis du følger trafikken på afstand, kan du via kameraets indbyggede mikrofon og højttaler samtale med de mennesker, der dukker op i dit synsfelt på computer eller smartphone. Du kan også blot tænde for en såkaldt spotlight, hvorefter rummet lyses op og formentlig vil skræmme ubudne gæster væk.

Gem optagelser i skyen

Køb af Pro 3 inkluderer en tre-måneders gratis prøveversion af Arlo Smart1, som giver adgang til sky-lagring af videooptagelser i 2K opløsning samt et avanceret AI-baseret datasyn, som kan genkende og registrere mennesker, køretøjer, dyr og pakker. Dermed gemmes dine optagelser oppe i skyen, sikkert og godt. Når de 3 måneder er gået, kan du selv vælge om du vil forlænge aftalen. Prisen starter på 3 amerikanske dollars om måneden.

Kameraet fås i sort og hvid, og der følger genopladeligt batteri og et magnetisk opladningskabel med i pakkens pris. Arlo Pro 3 kamerasystem med 2 kameraer koster 4.690 kroner. Sættet kan købes i Dustin, i Elgiganten og på nettet.

www.arlo.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.