To iværksættere vil gøre backup i skyen jordnær

To iværksættere vil gøre backup i skyen jordnær

Backup i skyen er ikke noget nyt under solen. Flere og flere danskere er begyndt at drage nytte af tjenester som Dropbox og Onedrive til at tage backup af deres computere. Imens de store herrer i ligaen stadig bliver større, er to unge iværksættere herhjemme overbevist om, at der skal andre boller på suppen.

De mener, at danskerne fortjener bedre. Og de er ikke bange for de store amerikanere.

Foretagendet hedder Onlime, og med det lille og elegante ordspil, vil de printe sig fast i danskernes hukommelse, når hr. og fru Danmark skal ud på markedet for at finde den bedste backup til deres computer, iPhone / smartphone. Sammen med norske Jottacloud lyder konceptet på at give danskerne en skandinavisk løsning fra den absolut bedste skuffe. Norsk super-sikkerhed og dansk super-kundeservice samlet i ét – væk med amerikanernes overvågningen og ind med den personlige og private oplevelse.

Onlime vs. Dropbox, iCloud, Onedrive og alle de andre?

Hvor er det så, at en relativ ukendt og endnu lille hjemmebanespiller som Onlime kan matche de andre backup løsninger? Jo, for det allerførste, så er Onlime en fuldblods backup-løsning. Du kan tage backup af alle mapper på hele din maskine – en funktion, som de i-overskriften-nævnte giga-virksomheder ikke har. Det er tilmed nemt og overskueligt – prøv selv at klikke rundt på deres hjemmeside. Selv jeg kunne hitte ud af det uden de store kvaler.

Og med ubegrænset plads er Onlime faktisk langt foran alle de andre. Ubegrænset plads? Jamen gud fader bevares – har man overhovedet brug for alt den plads? Ja, hvorfor ikke? Det er ikke fordi, at det er dyrere end hos de andre.

Prisen hos Onlime er nemlig 649 kr. om året eller rundt regnet 54 flade danske kroner om måneden. Det er både billigere end mange af de andre og med det bedre arsenal af funktioner og kundeservice, som Onlime har, bør der ikke være langt fra A til B hos de fleste.

Der er dog én afgørende ting, som fører Onlime langt foran mange af de andre. I kraft af deres samarbejde med Jottacloud tilbyder de en langt bedre privatlivspolitik end amerikanerne. Har man fuldt med i verdenssituationen de seneste år, så ved man, at den amerikanske regering og NSA har haft snablen dybt nede i stort set alle cloud tjenesterne derovre.

Private informationer og personfølsomme emner har været frit tilgængelige for dem gennem deres kanaler i tjenesterne. Og det gælder både iCloud, Google Drev, Dropbox, Amazon, Carbonite, OneDrive – du kan selv fortsætte listen..

3 ting som Onlime gør godt

Tilgængelighed

Hvis du efter opfordringen fra før tjekkede Onlime ud, så ved du, at tilgængelighed er en af deres prioriteter. De vægter dette punkt højt. De har selv følt sig ligegyldiggjort på cloud tjenesternes bredde sletter, hvor der er langt imellem hjælpen, når man har brug for det. Udover, at deres valg af leverandør giver dem en helt lavpraktisk nem brugerflade, så har de øje for, at alle kunder skal behandles godt. For at sige det på en anden måde: De tager ‘skyen’ ned på jorden og gør den forståelig for alle.

Pris, funktionalitet og privatlivspolitik

Prisen er fornuftig og funktionaliteten er i top. Hvis man kigger Onlime nærmere i sømmene, så vil man formodentlig komme til samme konklusion, nemlig at de tilbyder et godt produkt med god værdi for pengene. De leverer gode funktioner, både når det handler om synkronisering af filer mellem ens elektroniske apparater samt, når det kommer til ægte backup. Og med dansk kundeservice oven i hatten, så er jeg overbevist om, at Onlime skal have en chance. Dropbox må genovervejes – og måske skiftes helt ud.

Personligt har jeg lige siden Snowdens læk af NSAs overvågning gerne ville have et alternativ til de amerikanske mastodonter. Det er Onlime et meget potentielt bud på at være. Hos dem er der en garanti for, at data opbevaret hos dem ikke bliver udleveret til nogen som helst, medmindre man har en norsk dommerkendelse. Og det ikke så nemt at få, har jeg hørt..

Kundeservice

Jeg faldt over en anmeldelse af Onlime på deres Trustpilot:

Ualmindeligt tilfreds!

Onlime har fundet en god forretningsmodel. En billig, upåklagelig og pålidelig service tilbydes med backup og ubegrænset diskplads i skyen. Og når samtidig deres kundeservice yder mere end forventet, når man er i dialog med dem, kan det ikke blive meget bedre.

Jeg er en meget, meget tilfreds kunde.

Martin Boye

Prisen er fornuftig, servicen er pålidelig, pladsen er ikke begrænset. Og så er deres kundeservice i takt med visionen om at gøre en abstrakt tjeneste som online backup til en jordnær oplevelse for alle.

Konklusion

Konklusionen må være, at Onlime har noget at byde på, som gør, at de har potentiale for at ramme danskerne. Ud over at have et meget interessant koncept, gør de 2 ting, som danskere godt kan lide – at det man køber virker, og at man kan kontakte nogen, som forstår én, når det ikke virker! Med Jottacloud i ryggen, er Onlime etableret og klar til at tage kampen op mod dem ovre på den anden side af Atlanten.

Jeg vil give dem en ‘thumbs up’. Måske vil jeg overveje at lade mit elskede Google Drev gå i konkurrence med Onlime. Måske.

www.onlime.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.