Hjælp til overlevelse med Sandberg gadget

Hjælp til overlevelse med Sandberg gadget

Da jeg åbnede æsken første gang, tænkte jeg: – Hvad pokker er dette her for en tingest? Hvad er bagtanken med den, og hvorfor har man dog fundet på at bygge sådan en gadget?

Og det handler om en spritny gadget fra danske Sandberg, som efterhånden har fået konstrueret en række genialiteter til os med hang til elektroniske vidundere. Nettips har tidligere omtalt højttalere, solcelle powerbanks, mobilopladere, dockingstations, USB hubs og meget mere. Denne gang har vi virkelig fået lov at se nærmere på en noget utraditionel gadget på redaktionen.

Det handler om en såkaldt overlevelseslanterne fra Sandberg. Produktnavnet er Sandberg Survivor Lantern All-in 1 10000. Bag dette navn gemmer sig en elektronisk perle, som kan lidt af hvert, hvilket jeg straks vil komme ind på herunder. Vejledende pris for apparatet er 999 kroner, og du kan købe den via Sandbergs egen hjemmeside. Men lad os se nærmere på denne lanterne, som har mange overraskelser indbygget.

Robust og stabil IPx5

Inden vi kigger på de indvendige godbidder, er der grund til lige at kaste nogle ord efter lanternens fysiske størrelse. Normalerweise skal gadgets helst ikke fylde for meget, så denne nye lanterne fra Sandberg har opnået rekorden her på kontoret. Survivor Lantern måler 21 x 14 x 14 cm (højde x bredde x dybde), og vægten melder om cirka 900 gram. Når du griber fat om den, står du godt og vel med en liter minimælk fra supermarkedet. Dog forklædt i sort, stabil og robust IPx5 indpakning. Og dermed vandtæt.

Og den kan dælme godt nok lidt af hvert denne fikse lanterne, som bliver en god ven, når vi skal på tur i den danske natur. Lanternen skal pakkes med, fordi den byder på en række faciliteter, som er rare at have ved hånden, når man er på tur. Lad os se på, hvad Survivor Lantern kan hjælpe os med.

Først og fremmest har lanternen naturligvis indbygget en virkelig god og kraftig lampe. Den lyser snildt telt eller shelter op, og det kan være en stor fordel, hvis man skal finde noget midt i mørket. Umiddelbart kan du ikke se lanternens lampe, når du står med den i hånden, men ved at trække en smule op i den øverste del af lanternen, kommer lampen til syne. Og den tænder automatisk, når du trækker delen op. Genialt.

Ud over denne lampe, indeholder lanternen også en slags lommelygte. Den finder du i bunden af lanternen, og den er jo smart at have ved hånden, hvis du skal lede specifikt efter noget et mørkt sted. Samme sted finder du en SOS-funktion, som du kan bruge i en nødsituation. Den vil blinke kraftigt og så udstøder den en ret kraftig sirene, som nok skal vinde interesse hos folk i nærheden. Ganske nyttigt hvis du føler fare eller har brug for hjælp.

Radio med på farten

Hvis man er på tur, er det rart at kunne følge med i hvad der sker i verden omkring dig. Lanternens indbyggede antenne og FM radio betyder, at du hele tiden har seneste nyt med på tur, og der er sågar også indbygget en DAB radio, så du ikke behøver at undvære fx P6 Beat, når du er på farten. To indbyggede højttalere sørger for en ok transistoragtig lyd.

I samme åndedrag skal nævnes, at lanternen også har indbygget bluetooth. Det betyder at du kan koble andre apparater til lanternen, fx din smarthone, så opkald eller Spotify kan connecte med enheden. Og apropos smartphone: denne Survivor Lantern kan naturligvis også lade din smartphone eller tablet op.

Smart opladning

Opladningen kan ske via de indbyggede USB-porte og lanternens powerbank har en kapacitet på 10.000 mAh, hvilket svarer til 37 watt. Men for at lanternen skal fungere optimalt, skal der naturligvis også være fyldt lidt energi i den, så hvordan lader man den egentlig op?

Jo, der er faktisk 3 muligheder for at få strøm i lanternen:

1) Den gode gammeldags via en stikkontakt, som du fikser, inden du tager på tur

2) Via de indbyggede solceller, som findes i toppen af lanternen

3) Og endelig via det helt geniale drejehåndtag så du manuelt kan trække energi ind i lanternen.

Håndtaget er virkelig smart, hvis du befinder dig i naturen på en gråvejsdag uden den store solstråle. Ved at dreje håndtaget rundt i et minuts tid, får du cirka 3 minutters strøm i lanternen. Sandberg råder os til at lade lanternen op minimum en gang hvert halve år for at holde liv i batteriet.

Så kort og godt: når du køber denne Sandberg Survivor Lantern All-in 1 10000, får du:

  • En lanterne
  • En FM og DAB radio
  • En bluetooth modtager
  • En kraftig powerbank
  • En lommelygte
  • En nødråbsassistent

Pris: 999 kroner. USB C kabel og praktisk nylonpose medfølger.

Læs mere på Sandbergs hjemmeside.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.