Historien bag din smartphone

Historien bag din smartphone

I 1973 blev den første mobiltelefon lanceret, og det var først i 1992, at den første SMS blev sendt. I den nævnte periode er mobiltelefonen gået fra at være noget meget eksklusivt, som gik fra primært at blive brugt af forretningsfolk til at forhandle for millioner af kroner, til at være ganske almindelig hvermandseje.

I dag ejer over halvdelen af jordens befolkning en mobiltelefon, som er det mest anvendte stykke forbrugerelektronik. De kan anvendes til stort set alt; fra at holde kontakten mellem familiemedlemmer og venner, til at tjekke tilbud i det lokale supermarked. I dag føles det ganske naturligt at bruge en mobiltelefon, men prøv at tænke på den udvikling som den er gennemgået de seneste 43 år.

Dårlig dækning

Denne udvikling medførte en radikal ændring i udseendet på mobiltelefonen. I de gode gamle dage var en mobiltelefon på størrelse med en mursten, vejede tæt på 1 kilo og var generelt bare ikke særlig handy. For at kunne bære den rundt på den anbefalede producenten, at du puttede den i en taske.

Til gengæld kunne den hverken spille musik, og det var meget sjældent, at du havde dækning, så du kunne lave et opkald. Senere introducerede Nokia en serie af brugervenlige samt holdbare mobiltelefoner, der blot vejede omkring 100 gram. Mobiltelefonen blev samtidig billigere, og det blev nu normalt at se unge mennesker sende SMS’er til hinanden og spille Snake, som var et af de første spil til mobiltelefonen.

I dag kalder vi den moderne mobiltelefon for en smartphone, da den kan udføre mange af de samme opgaver som computeren kan, såsom adgang til internettet, tjekke Facebook, læse samt sende e-mails, afspilning af videoer, tage billeder og redigere disse, og meget meget mere.

Færre penge mellem hænderne

Alle disse muligheder har medført, at opkaldsfunktionen, som vi kendte den fra de gamle mobiltelefoner, anvendes mindre og mindre. Faktisk er computerstyrken af den moderne smartphone mange gange stærkere, end rumraketten Apollo 11, som sendte de første mennesker til månen, havde.

Allerede i dag kommer over 25% af al internet trafikken fra smartphones, og begynder så småt at erstatte computeren. I lande som Indien, hvor befolkningen har færre penge imellem hænderne, er smartphones blevet den primære måde for befolkningen at komme på internettet på.

For at fejre mobiltelefonen og den hæsblæsende udvikling den har gennemfør i løbet af de sidste 43 år, har My Trendy Phone samlet 35 sjove og ikke mindst lærerige facts om mobiltelefoner i en infografik.

Kilde: MyTrendyPhone

mytrendyphone_infografik

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.