Headset: Jabra Elite 65e

Headset: Jabra Elite 65e

Vi, som ofte er på farten, sætter pris på god lyd i ørerne, når vi enten bevæger os fra A til B, eller hvis vi har brug for musik i ørerne, mens vi udfører en eller anden form for nyttigt arbejde. Det kan for eksempel være mens vi slår græs, eller mens vi skriver mails til kunder, hvor vi helst ikke vil forstyrres af andre.

Igennem tiden har jeg forsøgt mig med forskellige headsets, og når jeg spoler tiden tilbage, er det altid headsets fra Jabra og Plantronics, som jeg sætter størst pris på. Derfor var det også med stor spænding, da jeg en varm dag i maj pakkede mit Jabra Elite 65e ud. Nu skulle det vise sig, om standarden i 2018 følger med tiden inden for moderne headsets.

Først og fremmest er der tale om et såkaldt in-ear headset, hvor du altså skal proppe headsettet ind i ørerne. Dette er normalt ikke noget jeg er særligt begejstret for, men en special-bøjle gør det nemmere, og det føles egentlig udmærket, når det fungerer på den måde. Når det er sagt, er det interessant at dette in-ear headset tilbyder total støjdæmpning.

Den vigtige støjdæmpning

Netop støjdæmpning er i mine øje (læs: ører) ekstremt vigtigt, idet jeg tit sætter stor pris på ikke at blive forstyrret, hvis jeg foretager mig ting. Det er desuden også ganske rart, at man kan lukke støjen fra flyets motor fra, når man sidder i 10 kilometers højde – eller den snakkesalige nabo.

Med Jabra Elite 65e får du et headset der er udviklet med henblik på netop god støjdæmpning samtidig med at der er sat fokus på god lydkvalitet. Dette gælder både når headsettet bruges til musik- og filmlyd samt til samtaler via din smartphone. Headsettet kobles (naturligvis) til din smartphone via Bluetooth 5.0, og parringen forløber uden problemer.

Når Jabra Elite 65e er koblet til din smartphone får du solid og gedigen lyd i ørerne, og hvis du anvender headsettet til samtaler, kommer det personen i den anden ende til gode. Headsettet er nemlig udstyret med 3 mikrofoner, således at du er sikret at din stemme gengives meget tydeligt og klart over for den person, du taler med.

Ørepropper i passende størrelse

Headsettet er som før nævnt udstyret som in-ear headset, og da vores ører er forskellige, er dette headset udstyret med ekstra ”ørepropper” i forskellige størrelser. Det betyder at du snildt og hurtigt kan udskifte propperne med nogle andre i en anden størrelse, hvilket forhåbentlig afhjælper en eventuel udfordring med at beholde propperne i ørerne. Disse ørepropper er nøje gennemtestet, således at støjdæmpning er i top samtidig med at bassen bevarer sprødhed og substans.

Fordelen ved in-ear headset er at du slipper for en træls bøjle over hovedet. Dette kan især være belastende, hvis du anvender headsettet ved løb eller anden fysisk udfoldelse. Den trådløse opkobling til smartphone gør det ultralet at lytte til god musik, mens du træner, så brug lidt tid på at finde frem til de rette ørepropper. Det kommer dig til gode i længden.

Måske lidt dyrt, men sublimt

Når først de er koblet til din smartphone har du fri bevægelighed i op til 13 timer, før du skal lade headsettet op igen. Hvis du falder pladask for støjdæmpningen, sluger den batteritid, og her skal du have ladet headsettet op igen efter 8 timers brug, hvis støjdæmpning er aktiveret konstant.

Jabra Elite 65e byder desuden på 2 års garanti mod indtrængning af støv og vand. Der er tale om et headset i sublim kvalitet, og jeg har ingen problemer med at lytte til både rock, pop og jazz med Jabras labre headset. Prisen er muligvis en anelse pebret for nogen. Det står til en vejledende pris på cirka 1.600 kroner, men hvis du sætter pris på god lyd i ørerne, er Jabra Elite 65e bestemt værd at tjekke ud hos den lokale headset-ousher.

www.jabra.com/elite

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.