Gratis antivirus fra Kaspersky

Gratis antivirus fra Kaspersky

I disse sekunder er jeg i færd med at installere nyt antivirus på min bærbare Lenovo computer. Det tidligere antivirus brød nemlig pludselig ned og trods ihærdige forsøg på at reddet stumperne via en reparation, hejser jeg det hvide flag. Nyt antivirus er downloadet og altså i færd med at blive installeret.

Det tidligere antivirus var AVG Free, og det har jeg egentlig været godt tilfreds med, men af en eller anden årsag kunne programmet pludselig ikke håndtere tidens krav længere. Motoren var gået i stå, og selv om jeg bad den om at finde sig selv og komme til hægterne igen, lystrede motoren ikke. AVG var død som en sild.

Derfor måtte jeg afinstallere AVG. Det kostede nogle klik, fordi AVG ikke bare sådan lader sig afinstallere. Men det lykkedes, og efter en søgning i Google efter et godt gratis antivirus program, blev det Kasperskys antivirus, der blev downloadet til den bærbare. Og installationen er altså i gang.

Anbefalede indstillinger – ja tak

Og alt ser ud til at gå lige efter bogen. Jeg har sagt ja til at deltage i et program, som vil være med til at forbedre programmet yderligere – og dermed øge min beskyttelse. Om Kaspersky så begynder at overvåge mig sammen med alle de andre skal stå usagt hen. Men nu er jeg altså med i programmet.

Der skal hentes omkring 140 MB, hvorefter installationen går i gang. Skærmen blinker et par gang undervejs, men jeg tror at alt er som det skal være. Af og til dukker nogle valgmuligheder op. Her valgte jeg at følge de anbefalede indstillinger. Og så var Kaspersky Free ellers installeret. Herefter venter en obligatorisk registrering af programmet. Dette gøres med en eksisterende Kaspersky konto, og ellers må du oprette én. Det er gratis.

Og så er du ellers beskyttet. Det første vindue informerer dig om eventuelle mangler, og hos mig ville den gerne installere en extension til Internet Explorer. Da jeg ikke bruger Internet Explorer, afviste jeg forslaget. Jeg vil også gerne bestemme lidt selv. Men så falder Kaspersky til ro, og ligger nu nede ved mit ur i højre hjørne, hvor Kaspersky Free holder øje med indgående og udgående farer.

Vær varsom med links og filer

I gamle dage var det jo filer på disketter, der kunne ødelægge det gode humør. Senere dukkede vedhæftede filer i e-mails op. Så var det phishing og ransomware, og noget siger mig at vi hele tiden skal være på dupperne, når vi skal beskytte vores digitale eksistens.

Personligt synes jeg du skal være varsom med at klikke på links, og i det hele taget er det altid en god ide at tænke sig om 2 gange, inden man klikker på ”et eller andet”. Det kan være en vedhæftet fil. Det kan være et link. Det kan være så meget. Er du i tvivl, så spørg en god ven.

Ikke mere snak om gratis antivirus. Nu lader jeg Kaspersky Free leve her et stykke tid, og hvem ved: måske henter jeg snart noget andet ned på computeren. Det sker, hvis Kaspersky motoren går i udu.

www.kaspersky.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.