Fem telefoniske fredagslinks

Fem telefoniske fredagslinks

En mand fra USA ringer til en mand fra Ukraine. De har en snak om lidt af hvert, og så er den vel ikke længere. Eller er den? Kan de have drøftet ting, som ikke skulle frem i mediernes søgelys? Og hvordan opfatter du whistleblower ordningen? Skal man bevare sådan et arrangement?

Nogen kalder det en whistleblower ordning – andre det for en sladderhankstjeneste. uanset vinkel kommer man ikke uden om, at hemmelige kilder kan være med til at afdække sandheder, som skulle være forblevet hemmeligheder. På nem vis kan man anmelde ting og forhold, som måske tåler dagens lys.

Men det kan måske også blive for nemt, hvis man via anonymitet kan klandre andre for det de har udført eller ikke udført? Et anonymt telefonopkald eller en hilsen via en kontaktformular på en hjemmeside – så er den sandhed bragt videre. Hvis det altså er en sandhed.

For vi kommer jo ikke udenom, at historier ikke altid er sande. Sand rimer på avisand. Og en avisand er som bekendt en historie, som ikke er helt sandfærdig. Altså en historie i en avis, som ikke er 100 procent ægte, nøjagtig, troværdig.

Nye historier hver dag

Aviserne bringer jo nye historier hver dag, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de fleste journalister anstrenger sig på at formulere sandfærdige og veldokumenterede artikler til læserne. Men der er jo også journalister, som ser spændende gulerødder i at servere slibrige historier, som måske ikke er 100 procent sandfærdige.

Hvis man kan koble tingene sammen med en vaskeægte clickbait overskrift, burde den sidde lige i skabet. Så med hjælp fra en whistleblower, et dilemma og en laber overskrift, så burde artiklen blive set af mange mennesker på sådan en helt almindelig fredag. Nettips har ikke været på kursus i sælgende overskrifter … Og vi har heller ikke en whistleblower ordning.

Men vi har fredagslinks, og i dag skal vi se på så blandede emner som en tysk bank, en finsk genbrugsvirksomhed, en hollandsk coverudvikler, en amerikansk præsidentkandidat og en dansk fnat hjemmeside.

www.joebiden.com: Her er en mand, som gerne vil være den næste præsident i USA.

www.valio.fi: Noget så sjældent som et finsk link. Her fokuserer vi på genbrug af plastic.

www.mujjo.com: Lad os rejse en tur til Holland, hvor Mujjo er klar med labre læder covers til den spritnye iPhone 11.

www.fnat.dk: Der er dømt udbrud af fnat i Esbjerg-området. Her kan du læse om årsager, symptomer og behandling af fnat.

www.northchannelbank.de: Endelig et link til en tysk hjemmeside. Her finder vi en ganske medieomtalt bank.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.