Fem nytårsagtige fredagslinks

Fem nytårsagtige fredagslinks

Kære læser, er du kommet godt ind i det nye år? Måske kommet en smule sent i seng? Måske fået lidt for meget inden for vesten i går? Slap af med en runde fredagslinks her på Nettips, som traditionen tro vil bringe dig rundt i leder og kanter af nettets gemmer.

Denne fredag er ingen undtagelse, for vi fejrer 2016 med at kigge en smule tilbage i annalerne for 2015. Der skete mange ting i 2015 – på godt og ondt. Vi ønsker ikke at slæbe folket tilbage til mange af de forbandede og triste ting, som skete. I stedet ønsker vi at nørde.

Derfor bliver vores lille rundtur et beskedent indblik i nogle af de overskrifter, der ramte gadgetsfreaks og it-nørder i 2015. Nogle af tingene husker du måske. Nogle har du måske slet ikke hørt om. Nå, vi ser. Ikke desto mindre bør vi aldeles omgående komme i gang.

Dagens rundgang kommer omkring så store medspillere som Google, Microsoft, Samsung, Apple og lillebitte Toggle.

www.google.com/nexus: Nye Nexus telefoner fra Google. Nexus er jo Googles egen smartphone serie, hvor mastodonten udvikler nye telefoner i samarbejde med smartphone producenter. I år stod den så på Nexus 5X i samarbejde med LG, som også stod for Nexus 5. En ny 6’er blev født: Nexus 6P. Her var overraskelsen, at Google allierede sig med en kinesisk samarbejdspartner, nemlig Huawei. Begge smartphones er rost til skyerne, og jeg selv investerede i en 6P’er. Det har jeg ikke fortrudt.

www.apple.com/dk/watch: Googles store konkurrent på smartphone området er blandt andre Apple. Æblefolkene drønede ind på markedet med deres smartwatch over dem alle. Med et Apple watch på håndledet kan du se hvad klokken er! Og så kan du skimme mails, sms-beskeder og den slags samt bruge uret som GPS navigation, inden du farer vild i samfundet.

www.samsung.com/dk/galaxys6edge-and-galaxys6: Taler vi om smartphones, slipper vi ikke udenom Samsung, som producerer nogle fantastiske smartphones til folket. Deres S6 serie er virkelig guf, især deres Edge modeller, som bød på nyt, lækkert design i 2015. Det er altid herligt når producenterne tænker nyt ud af skabet og serverer anderledes produkter.

www.windows.com: På softwaremarkedet løb Microsoft med overskrifterne. Det skyldes deres seneste styresystem Windows 10, som på næsten malware-vis fik overtalt hr og fru verden, at de burde opgradere omgående. Jeg var en af dem, og jeg har ikke fortrudt trods store skæld ud for overvågning og slige sager. Windows 10 er i mine øjne bedre end Windows 7, som var mit foretrukne styresystem – inden 10’eren altså kom.

www.toggl.com: Og jeg slutter af med en lillebitte net-tjeneste, som jeg fik øjnene op for i 2015. Den hedder Toggle, og er såmænd blot et lille arbejds-ur, der betyder at jeg kan holde øje med hvad jeg bruger min tid på, når jeg sidder ved computeren og arbejder på projekter for mine kunder i Bojsen IT. Du logger ind og opretter herefter projekter og kunder. Når du starter op på en opgave for en kunde, sætter du stopuret i gang, og trykker på knappen, når opgaven er løst. Herefter opsummerer Toggle automatisk al den tid du har brugt på kunden. Kunden betaler ikke for meget, og du har nem adgang til et gyldent overblik over din tid.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.