Fem augustske fredagslinks

Fem augustske fredagslinks

Vi er landet i august, og mens nogen er startet på job efter en dejlig sommer, er vi stadig nogle stykker, som nyder de sidste rester af dette års sommerferie. I skal alle huske på, at det er vigtigt at få slappet lidt af i ny og næ. Hvis vi bare okser derudad med hovedet under armen, risikerer vi at fare vild og strande på en øde ø.

Jeg bestræber mig altid på at lade telefonen ligge stille, når jeg holder ferie. Eller rettere: selvfølgelig er den tændt og selvfølgelig er den koblet på en form for net, så jeg kan læse emails. Som selvstændig i Bojsen IT handler det om at være der for nuværende og potentielle nye kunder. Langt de fleste kunder accepterer naturligvis at man er off i nogle uger. Og skulle lokummet brænde for en kunde, har jeg oftest en bærbar computer med mig på farten.

For år tilbage var jeg i Berlin. Uden computer. En kunde ringede og beklagede sin nød. Hjemmesiden meldte en underlig fejl. Her måtte jeg på bedste vis logge på hjemmesiden med min smartphone, og selv om det var lidt besværligt, lykkedes det os at få hjemmesiden tilbage i fuld fart.

Slip din smartphone

Men ellers ønsker jeg ikke at sidde og glo på den telefon. Hvis vi holder pause med en kop kaffe, en kold øl eller frokost, lader jeg telefonen ligge. I stedet forsøger jeg at være så nærværende som muligt. Og det er altid dejligt at mærke verden. Betragte den. Være en del af den.

Når jeg bevæger mig igennem bybilledet, slår det mig altid hvor travlt folk har med at nedstirre deres smartphones. Og det er naturligvis folks eget valg at spendere tid på ligegyldigheder, for min påstand er at over 80 procent af det de glor på, er fuldstændigt ligegyldigt.

Nokia har netop smidt nye mobiltelefoner på markedet, og Nokia går imod strømmen. Væk fra de smarte telefoner. Imod nærværet. De præsenterer telefoner som minder om de første mobiltelefoner uden alt for mange dikkedarer. Det kan jeg godt lide. Måske man skulle købe sig sådan én.

Det er fredag og vi skal på nettet sammen. Vi suser ud og mærker links til farver i boligen, status på dit liv, afslappende lyde, kollegalyde samt din egen tegneseriestribe.

https://flowful.app: Her er hjemmesiden som varmt anbefales, hvis man ønsker behagelig lyd igennem højttalerne. Jeg valgte en ambient. Fremragende at slappe af til.

https://www.skal.es: Lidt af en sjældenhed, fordi vi sjældent linker til spanske hjemmesider. Her får du status på dit liv.

https://stooge.me: Her handler det om tegneserier. Skab din egen.

https://soundofcolleagues.com: Vi, som holder ferie, savner måske lyden fra vores kolleger. Det er der råd for her.

https://toraisu.com: Skal du i gang med at male stuen eller værelset? Så få hjælp til farvesammensætning her.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.