Er din Instagram konto hacket?

Er din Instagram konto hacket?

Det er vel ingen hemmelighed, at vi skal passe meget godt på vores online tilstedeværelser her , der og alle vegne. Vi er omgivet af brugernavne og passwords, og kunsten består i at håndtere alle vores logins på mest forsvarlig og sikker vis. Det ved de fleste af os, alligevel kan det sagtens gå galt for selv den bedste.

I øjeblikket er der åbenbart risiko for, at vores Instagram konto er i farezonen for at blive hacket – i al fald hvis man skal tro på en pressemeddelelse fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab. En del konti er blevet hacket de senere uger. Man er stadig lidt på bar bund i opklaringen af spørgsmålet: hvordan er et gået til?

Phishing åbner døre

Indtil videre anser man det for sandsynligt, at der er tale om phishing, hvor folk indtaster deres login til Instagram på et website, der til forveksling ligner det rigtige Instagram. Behøver jeg at sige, at det er en kopi, som snu banditter har oprettet. Når folk så indtaster brugernavn og password, siger banditterne haps og tak for kaffe.

Kasperskys sikkerhedsprogrammer har registreret 68.000 forsøg på hacking af Instagram profiler, og en del af dem lykkes. Det betyder at banditterne ret hurtigt ændrer profilnavn og -billede, emailadresse og telefonnummer. Dermed er det mere end svært for ejeren at få adgang til sin konto igen. Surt show. Leif Jensen, som er nordisk direktør hos Kaspersky, har nogle gode råd. Kort fortalt lyder de således:

Gode råd mod hacking

  • Klik ikke på suspekte links. Hvis du er i tvivl, så lad være!
  • Dobbelttjek adresssen på enhver webside, hvor du skal aflevere personlige informationer.
  • Brug kun den officielle app fra det pågældende sociale medie, du vil bruge.
  • Log aldrig på apps via din social medie profil (ja det er nemt, men du risikerer at aflevere stort set alt til app’ens bagmænd, som kan være af den skumle slags).

Instagram er klar over problemet, og de har udsendt et notat med gode råd til folk, der er ramt af et hack. Til alle os, der endnu ikke er ramt (7 9 13) er det et vink med en vognstang om, at vi skal være særligt agtpågivende, når det handler om omgang med brugernavne og passwords.

Det er altid en god ide at tjekke adresselinjen på den hjemmeside, hvor du skal til at indtaste brugernavn og password. Hvis webadressen ser skummel ud, er folkene bag hjemmesiden det sikkert også. Husk også at tjekke efter om siden er sikker via den velkendte hængelås.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.