Digitale produkter klarer ikke alt

Digitale produkter klarer ikke alt

For nogle år siden hoppede jeg ud i livet som selvstændig erhvervsdrivende. Fra et godt og elskeligt job som underviser i et moderne kursuscenter sprang jeg ud af skabet og dumpede op på den gren, som hedder ejer af egen virksomhed. Jeg valgte nemlig at slå mig ned med mit eget it firma, der hjælper små og mellemstore virksomheder med deres tilstedeværelse på internettet.

Tilværelsen på internettet er jo ekstremt digital, og det er da også den digitale tilværelse, som jeg er blevet en del af via mit job som it-underviser i et moderne kursuscenter. Igennem 15 år underviste jeg voksne, rare mennesker i brugen af it, og vi kom godt omkring i krogene.

Microsoft Publisher er et hit

Det handlede om alt fra Word, PowerPoint, Excel, internettet, e-mail og datasikkerhed. Vi var naturligvis også indenom hjemmesider og søgemaskineoptimering. Billedbehandling var også en del af pakken dengang. Og så husker jeg stadig mine kurser i Microsoft Publisher, som altid var et hit.

Microsoft Publisher er et såkaldt DTP program, hvor de 3 bogstaver står for DeskTop Publishing. Kort forklaret producerer man ting i Publisher, som er beregnet til print. Især årskalenderen var populær blandt kursister, og især i december måned, hvor der blev fremstillet mange personlige kalendere, som efterfølgende blev pakket pænt ind.

Visitkort var også et gedigent hit – og er det stadig. Personligt er jeg ikke i tvivl: hvis jeg mangler visitkort, kunne jeg aldrig finde på at fremstille dem på husets blækprinter. Det ville blive alt for dyrt i blæk og papir. I stedet ville jeg bestille mine visitkort hos et autoriseret sted, som har specialiseret sig på dette område. Det kunne eksempelvis være hos Onlineprinters.

Lad eksperterne klarer trykopgaven

De har ekspertisen og ved hvordan sådan nogle visitkort klares, og så har de maskineriet til hurtigt at få produceret flotte visitkort på et ordentligt stykke papir. Hvem har ikke prøvet at printe noget på hjemmets blækprinter for derefter at finde ud af, at farverne er tværet ud eller sammen …

I det hele taget er der mange ting, som kan klares på hjemmets computer, og dette inkluderer alt fra e-mails, bankforretninger, bestilling af blomster, koncertbilletter, flyrejser og Nike sko i den rette størrelse. Skolens intranet skal jo også passes, og så er der ellers en række andre opgaver, der varetages rent digitalt.

Printopgaver til husbehov

Jeg må dog sige, at jeg foretrækker at rigtige trykkerier klarer grafisk materiale, som skal udleveres i ægte papir- og papkvalitet. Vi kan klare en del opgaver på egen printer. Det kan være udskrivning af kvitteringer, fakturaer, billetter og skoleopgaver. Handler det om farvefotos, som skal præsenteres i ordentlig kvalitet, kunne jeg aldrig drømme om at gøre det på egen printer.

Det er herredyrt i kvalitetsfotopapir, og hvis jeg skal udskrive et billede fra en dag ved det sydfynske øhav, kommer det til at koste kassen i blåt blæk. Nej, af sted til fotohandleren eller andet sted for at få det ”fremkaldt” der, så man får fysiske billeder i hånden, der er værd at se på, og hvor kvaliteten holder de næste mange år.

Hvad gør I derhjemme?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.