Bullguard får ros

Bullguard får ros

Antivirus fra Bullguard. Det er emnet for dette indlæg, som skrives ud fra en pressemeddelelse, der landede i min indbakke for et stykke tid siden. Emnet er altid relevant, altså det emne som handler om sikkerheden på din computer. Vi bliver jo konstant udsat for fristende tilbud på nettet, så derfor er det godt med en støttepædagog, der kan passe på os.

Forbrugerrådet Tænk tester med jævne mellemrum sådant software, og for nyligt kårede Tænk Bullguard som det antivirus som er bedst i test. Bullguard klarede testen på rigtig god vis. Det skete i en test, hvor 19 stykker antivirus blev vejet og målt.

Bullguard bedst i test

Testen handlede blandt andet om gode de er til at opdage og bremse malware, hvor gode deres firewalls er til at holde hackere ude og ikke mindst brugervenligheden. Her viste testen at Bullguard Internet Security 2016 var bedst i test med stemplet ”God” i kategorierne antivirus, firewall og hjælp til at forstå antivirus-meddelelser.

– Vi oplever et evigt skiftende trusselsbillede, og vi arbejder hårdt på at være forkant med de trusler, som konstant dukker op. Derfor er det naturligvis rart at blive anerkendt for også at være de bedste til det, siger Michael Boesen, salgschef hos BullGuard Danmark.

Antivirusprogrammerne blev bombarderet med diverse trusler og angreb. Herefter blev programmerne vurderet ud fra hvor gode var til at opdage angreb og hvordan de håndterede disse. Angrebene var blandt andet fra en malware-inficeret USB-nøgle og inficerede websites, hvor der forekom ’phishing’ – altså bissede forsøg på at narre personlige informationer ud af folk.

Pas på phishing og malware

I gamle dage, altså for 5-6 år siden, var det oftest virusangreb, der spredtes på en nat, men i dag er truslen anderledes. I dag handler det om malware, der giver hackere adgang til vores private billeder og personfølsomme data. Det samme er gældende med hensyn til phishing, hvor hackere er blevet voldsomt dygtige til at skabe snyde-hjemmesider, der ligner originalerne på en prik.

Kan du bruge et gratis antivirusprogram? Efter min mening ja, men hvis du spørger Tænk, er svaret nej. Du betaler med dine personlige informationer. I min optik skal Tænk slappe lidt af. Man kan sagtens købe sig til et antivirusprogram, men gratis alternativer er bestemt udmærkede, hvis man spørger mig. AVG, Avira og Avast er glimrende eksempler. Husk også Microsofts gratis antivirus.

www.bullguard.com/da/

www.taenk.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.