Børn og unge hjælper forældre

Børn og unge hjælper forældre

Mange af os kender scenariet: Mor eller far sidder med et teknisk problem, og efter nogle minutter, hvor raseriet melder sin ankomst og hvor tålmodigheden for længst er opbrugt, tyr de til løsningen over dem alle: man spørger børnene i hjemmet til råds.

Og det gælder inden for mange kategorier udi tekniske specialiteter. Det er måske emailadressen, der pludselig ikke fungerer. Det er måske ens Apple ID, der fejler og så er det slut med at installere apps på sin iPhone. Det kan være printeren, der ikke udskriver røde nuancer. Det kan være fjernbetjeningen til fjernsynet, der ikke lystrer. Og hvorfor er alle udsendelser pludselig tekstet?

It giver større frihed

Jo, fantasien sætter ingen grænser for de vanskeligheder, man kan løbe ind i, og derfor er det så vigtigt med livliner. Her er det så ofte børnene der står for spil. Forældre hiver i dem som aldrig før, og de skal partout løse problemet, før de får nattero!

Kaspersky, som står bag et af tidens stykker sikkerhedssoftware, står bag en undersøgelse, hvor 11.000 brugere i 113 lande blev stillet en række spørgsmål. Generelt viser svarene, at 35 procent af de adspurgte på over 55 år ville have svære kår, hvis de ikke jævnligt kunne spørge deres børn til råds.

I samme aldersgruppe mener 40 procent, at it og teknologi giver dem større frihed, mens 52 procent angiver, at de mangler viden om teknologi. Når folk over 55 år står i skidt til halsen it-mæssigt, ringer 41 procent til deres børn for råd og vejledning. Dette kommer ofte til udtryk ved at forældrene bestikker børnene for at hente it-support.

Få hjælp til it-udfordringer

– Den ældre generation er det svage led i vores forbundne samfund, og hjælpen fra de unge familiemedlemmer tager ikke fat om roden på problemet. Det er klart, at der er behov for bedre uddannelse, så vi kan få bugt med ’Kan du ikke lige’, siger Thomas Damsgaard, Head of Enterprise, Kaspersky i Norden.

Undersøgelsen viser at det er emner som sikring af husets trådløse router, it-sikkerhed eller computervirusser, der ofte står højt på tjeklisten. De færreste af os ønsker at blive snydt af it-kriminelle, så det er især her, at der er stor fokus.

Hvis du vil læse mere om emnet, kan du få et overblik på Kasperskys blog. Her får du samtidig råd og tips til hvordan du løser forskellige udfordringer. Dette sker via PDF-filer, som du kan downloade – desværre ikke på dansk.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.