Big Brother i lufthavnen

Big Brother i lufthavnen

Hvis du hører til folket, som tager på en flyvetur en gang imellem, kender du sikkert proceduren i lufthavnen: check-in, sikkerhedstjek og alverdens procedurer i forhold til pas og boardingpas. Det kan godt blive til en pæn omgang sikkerhed, når du gang på gang skal dokumentere at du er den du er.

Nu er verdens første biometriske vej igennem denne lufthavnsprocedure på vej. Det sker i det arabiske selskab Emirates, som er i gang med nye forsøg i Dubai Lufthavn. Ideen er at det skal være så nemt som muligt for passagererne at komme igennem hele baduljen, uden at man skal hive pas og andre sikkerhedsforanstaltninger frem i et væk.

Nemmere paskontrol

For at gøre det nemt for alle står den fremadrettet på ansigtsgenkendelse, således at du kan spadsere igennem det ene tjek efter det andet ved at vise dit glatte ansigt. Dette gælder både check-in og paskontrol. Det bliver jo næsten ikke nemmere. Ideen er fuldført og man tester altså forsøget i Dubai.

Denne biometriske teknologi kombinerer genkendelse af ansigt og øjen-iris, og derigennem skulle det altså være helt enkelt at klare alle procedurerne når man ønsker at flyve fra Dubai Lufthavn. Du kan sågar – hvis du altså har adgang – bevæge dig ind i Emirates’ lounges ved at kigge fast og roligt ind i kameraets linse.

Det biometriske udstyr er installeret i terminal 3, hvilket betyder at du som person går igennem en bestemt tunnel, hvor der hverken er menneskelig indblanding eller krav til fysiske stempler i dit pas. Dette vil uden tvivl medføre kortere ventetid og dermed gøre sikkerhedstjek nemmere. Det er nok de færreste passagerer, der finder alt denne nødvendige sikkerhed for morsom og berigende.

Big Brother eller nemmere check-in?

Ved hjælp af teknikken får flyselskaberne også mere styr på hvor de enkelte passagerer befinder sig. Skræmmende vil mange sikkert mene, for der går jo Big Brother i den, men denne lokalisering betyder at man hurtigere kan få fat i folk, hvis de er ved at misse et fly.

I øjeblikket testes systemet af, og dette gøres på grundlæggende niveau med paskontrol. Herefter vil Emirates køre test på check-in og boarding, og hvis alt går som det skal, kan vi sikkert forvente at den biometriske teknologi rammer Europa på et eller andet tidspunkt. I Dubail er det passagererne på de dyre billetter og pladser, som smager af fordelene ved dette system, men på sigt vil vi almindeligt dødelige også få glæde af teknologien.

www.emirates.com/dk/danish/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.