3 gode extensions til webdesign

3 gode extensions til webdesign

Webdesign kan være en kompliceret størrelse. Der er mange ting, som skal inkluderes i overvejelserne, og derfor handler det om at gøre processen så let som mulig. Dette kunne eksempelvis være at installere nogle extensions i Google Chrome browseren, som kan hjælpe dig i arbejdet med dit webdesign.

Der findes naturligvis et hav af extensions til Google Chrome, og du kan komme ind til skattekammeret via dette link. Personligt har jeg hentet cirka 10 extensions, som hjælper mig med forskellige opgaver, når jeg anvender Google Chrome, og 3 af disse er altså downloadet til brug, når jeg skaber hjemmesider i WordPress. Lad os se på de 3 extensions til Google Chrome.

Page Ruler

Den første extensions hedder Page Ruler. Her er der tale om et meget simpelt værktøj, som du bruger, hvis du skal bruge en størrelse på et givent område. Det er et ekstremt nyttigt og meget brugervenligt værktøj, som kan lidt af hvert. Personligt bruger jeg Page Ruler, hvis jeg skal vide hvor mange pixels et område eller et billede skal/kan være i webdesignet.

Når du aktiverer Page Ruler, får du et ”sigtekorn” frem på din skærm. Når du efterfølgende trækker et område med din mus – altså holder venstre museknap nede og trækker en firkant – vil du straks få at vide hvor stort området er – målt i pixels. Bredde og højde er ganske brugbart, når designet skal slås fast. Desuden får du at vide hvor mange pixels der er fra det markerede område til venstre og højre margin samt afstand til top og bund.

Se mere om Page Ruler

Eye Dropper

Næste extensions til webdesign i Google Chrome hedder Eye Dropper. Her skal vi ikke tale om størrelser, men om farver. Det er nemlig således at hver farve på en hjemmeside har en bestemt og unik farvekode. Ens for alle farvekoder er, at de starter med et hashtag #. Farvekoden for sort hedder eksempelvis #000000 og farvekoden for hvid hedder #ffffff. Den firkantede farve i vores logo her på Nettips hedder #00ffff.

Når du skal sammensætte farver til hjemmesiden, kan det være nyttigt at tjekke farver ud på andre hjemmesider. Du falder måske for en farve på kommunens hjemmeside og ønsker derfor at få fingrene i farvekoden. Dette er enkelt med Eye Dropper: Du aktiverer denne geniale extension, hvorefter du klikker på ”Pick color from web page”. Når du efterfølgende fører musen henover hjemmesider og klikker på en bestemt farve, vil Eye Dropper fortælle dig diverse farvekoder – også RGB.

Se mere om Eye Dropper

Yet Another Lorem Ipsum Generator

Tredje og sidste extension til webdesign (i denne ombæring) hedder Yet Another Lorem Ipsum Generator. Og hvad er det så for en fisk? Jo, når jeg konstruerer hjemmesider til kunder, er det ofte en god ide at have ”vrøvletekst” inkluderet i oplægget, så kunden nemmere kan forestille sig hvordan hjemmesiden kommer til at se ud med tekster på sitet.

I stedet for at jeg kopierer tekst fra en tilfældig hjemmeside, bruger jeg Yet Another Lorem Ipsum Generator. Den er ekstrem enkel at anvende: du klikker på knappen. Herefter kan du vælge hvor mange afsnit og sætninger du skal bruge. Når du således har valgt og klikket, genereres latinske sætninger i din udklipsholder. Når du derefter skal bruge teksten, vælger du Sæt ind (eller CTRL + V) og vupti: så har du latinske vrøvletekster.

Se mere om Yet Another Lorem Ipsum Generator

Læs også: Små tricks til Google Chrome

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.