Vivaldi hylder privatlivet på nettet

Vivaldi hylder privatlivet på nettet

Facebook er kommet gevaldigt i modvind, efter at det er afsløret at de skalter og valter med vores private informationer. Jeg ønsker ikke at gå i detaljer med dette ”læk”, men jeg vil gerne konstatere, at jeg er meget tæt på at holde en protestpause fra Facebook.

Det vil jeg, fordi jeg sætter mit privatliv højt. Også når jeg er på internettet. Og allerede her dukker dobbeltmoralen op på spejlet, hvor jeg ser en Allan Bojsen, som afviser Facebook med den ene hånd, men hylder Google med den anden. Google opsnapper nemlig også en masse af de informationer, som jeg lægger ud dagligt.

Eksempler på Google manøvrer

  • Jeg sender og modtager mails i Gmail
  • Jeg opretter aftaler i min Google kalender
  • Jeg søger dagen lang i Google – mens jeg er logget ind
  • Jeg bevæger mig rundt med en Google telefon (Android) i lommen
  • Jeg fortæller hvor jeg er på hvilke tidspunkter
  • Jeg uploader alle fotos til Google
  • Jeg bruger Googles skytjeneste til filer og mapper
  • Jeg bruger Google Chrome som min standard browser
  • Jeg … osv.

Og apropos standardbrowser: hvis du gerne vil bevare lidt anonymitet, når du er på internettet, kan du med fordel forsøge dig med et alternativ til Google Chrome. Alternativet kunne hedde Vivaldi, og vi har skrevet om browseren før. Det er en velfungerende browser, og nu er der nyt omkring programmet.

Privat surfen i Vivaldi

Vivaldi har nemlig indgået et samarbejde med søgemaskinen DuckDuckGo, som således kan kaldes et godt alternativ til Google. Disse 2 selskaber slår pjalterne sammen, således at DuckDuckGo nu er standard søgemaskine i Vivaldi. Google er væltet af pinden. Selv slår de 2 virksomheder fast, at samarbejdet betyder at du kan surfe privat og anonymt på nettet.

Det hele sker i den såkaldte private søgning i Vivaldi. Når du skriver søgeord i adressefeltet, er det ikke Googles søgeresultater der dukker op. Det er tværtom resultater fra DuckDuckGo, og du er dermed (tilsyneladende) sikret din anonymitet.

Og det lader til at vi mennesker efterhånden er trætte af at alle de store mastodonter snart ved alt om os. En amerikansk undersøgelse viser at 24 procent af de adspurgte er trætte af denne snagen og at de agter at gøre noget for at beskytte deres privatliv på internettet. DuckDuckGo indsamler ikke data om din færden, og folkene bag DuckDuckGo understreger at Google opsamler informationer om dine søgninger – også selv om du er i privat mode.

Kort om Vivaldi: Browser lanceret i 2016. Mange nyttige funktioner indbygget, fx smarte faneblade, sidepanel, screenshot værktøj med mere. https://vivaldi.com/

Kort om DuckDuckGo: Privat søgemaskinefirma som hylder privatliv og anonymitet. https://duckduckgo.com/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.