Vi fotograferer alt muligt

Vi fotograferer alt muligt

Hvilken smartphone har du? Dette spørgsmål er snart et af de tilbagevendende, når man står med telefonen i hånden og skal sende en sms eller sende en e-mail via apparatet. I gamle dage hed det en mobiltelefon, men dagens standard er smart, og så skal det hedde en smartphone.

Vi bruger vores smartphone til mange ting. Personligt er den mest beregnet til mail på farten, telefoni, nyhedslæsning samt sms og mms beskeder. Og så er der jo det berømte kamera, der kan bruges til mangt og meget.

Instagram. Billeder på Facebook. Snapchat. Kameraet bruges til stillbilleder og til videoklip, der lige skal forevige en eller anden situation. Når knægten går for første gang. Eller når naboens knægt kommer til at baldre en rude eller to i drivhuset.

Fotografering af dokumenter

Men vi bruger også kameraet til mange andre ting. En ny undersøgelse fra Sony Mobile viser nemlig, at vi bruger kameraet til hardcore praktiske formål i hverdagen. Eksempelvis er det meget normalt at vi fotograferer en tekst på et stykke papir, som er rar at have med sig på farten. Jeg gjorde det faktisk selv i går, da jeg skulle returnere et dokument med min underskrift.

Jeg printede dokumentet, hev en god gammeldags kuglepen frem og satte min autograf på papiret. I stedet for at sende dokumentet pr Postmand Per tog jeg altså et foto af papiret inklusive underskrift og sendte det pr mail. Nemt. Hurtigt. Billigt.

Mange bruger også kameraet, når de er på kursus. Den kloge indlægsholder tegner måske en skitse på tavlen, eller der blændes pludselig op for et lækkert dias i PowerPoint præsentationen. Her er det bekvemt, at man lige kan snuppe et billede med sin smartphone.

Billeder af opskrifter

Mange andre bruger kameraet til at snuppe et billede af en opskrift. Eller af et varenummer som er nyttigt at have liggende på telefonen. Nogen fotograferer varer, som de overvejer at købe. De snupper for eksempel et billede af en sko og spørger efterfølgende veninderne, om de kan lide skoen.

Her i huset bruger vi en del tid på at tage fotos af hunden, når den blamerer sig på uheldigste vis. Sorte poter. Underlige stillinger i hundekurven. Mærkværdige lyde som absolut skal gemmes på video. Kameraet bruges også på ferien, hvor det digitale kamera ofte lades tilbage i stikken.

Der er snart ikke grund til at tage et decideret digitalt kamera med længere, fordi kvaliteten i telefonens kamera efterhånden er ret god. Dog er en ting sikkert: hvis der skal tages seriøse billeder, for eksempel til hjemmesider eller til print, er det digitale spejlreflekskamera klart det bedste. Der kan den smarte telefon ikke følge med. Endnu.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.