Trådløst kamera til huset

Trådløst kamera til huset

Siden Ruder Knægt var konge, har menneskene taget ting fra hinanden. Tyveknægte har altid være til stede, og trods lov, orden og straffe, har intet hjulpet: vi stjæler stadig med arme og ben. Eller rettere: nogen stjæler med arme og ben. Det kan være svært at have sine ting i fred.

Derfor får mange mennesker installeret tyverialarmer i hjemmet. Der skal nemlig lidt ekstra til for at få beskyttet sine ejendele i hjemmet. Når vi hver dag kører på arbejde, i skole eller en tur på landet, står huset ubevogtet hen. Dermed er der næsten frit lejde for væmmelige indbrudstyve, som gerne vil tage nogle af vores ting uden at betale for dem.

Tyverialarmer har i mange år været en af de mekanismer man kan få installeret i hjemmet for at forebygge indbrud. Det ene selskab efter det andet tilbyder alarmsystemer, og det er da også en udmærket måde at sikre sit hjem på.

Vagthund uden gebis

Andre køber en årvågen hund, som vogter på hjemmet, mens menneskene drager af sted. Menneskets bedste ven er en glimrende garde, hvis den vel at mærke har en vis størrelse med et vist gebis. En bitte gravhund med et dårligt tandsæt afskrækker næppe sultne indbrudstyve.

Og så er der også muligheden for at installere et trådløst kamera, som holder øje med de ting, der foregår på matriklen. Sådanne kameraer fås i mange varianter. En af varianterne stammer fra firmaet Arlo Technologies, og de har netop sluppet deres Arlo Ultra løs. Her er der tale om et trådløst kamera til huset, der er i stand til at optage i 4K kvalitet.

Netop kvaliteten af optagelserne kan være guld værd, hvis man på et tidspunkt får behov for at zoome ind på personer eller køretøjer på optagelsen. Linsen byder på 180 graders synsfelt, så man skal virkelig være smidig for at smugle sig selv ud af linsens skarpe øje. Et kraftigt integreret LED-spotlys lyser op i natten og gør det muligt at få vist billeder i enten farver eller sort/hvid.

Optagelser gemmes i skyen

En indbygget mikrofon opfanger lyde og samtaler, så hvis bandit 1 røber bopæl til bandit 2 under ugerningen, har man det på bånd. De fleste indbrudstyve holder sikkert bøtte under udåden. Ikke desto mindre kan det være rart at få hele oplevelsen med på ”bånd”, hvis man udsættes for indbrud i hjemmet.

Kameraet er trådløst og kobles altså op på hjemmets wifi. Det kan sættes op overalt, og kvaliteten skulle være så fin, at kameraet også er vind- og vejrfast. Et magnetisk beslag gør det let at montere Arlo Ultra på lofter, vægge, tagudhæng eller du kan placere kameraet på borde og andre overflader.

Der er indbygget genopladeligt batteri, og hvis kameraet registrerer bevægelse, kan du oven i købet få en sirene til at varsko om aktivitet. Sådan en sirene vil sikkert stresse nogen. Alt kan fjernstyres via en app til din smartphone.

Ud over at investere i kameraet skal du ind i et abonnement på Arlo Smart Premier. Tjenesten giver beskeder om registrering af personer, dyr, køretøjer og pakker, og så får du mulighed for at gemme dine videoklip oppe i skyen. Så har du banditterne på bånd, også selv om de skulle stjæle det trådløse kamera.

Priserne starter fra cirka 500 euro for systemet med ét kamera og et års abonnement på Arlo Smart Premier. Det svarer nogenlunde til 3.700 kroner.

www.arlo.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.