Tjek dine Chrome bogmærker

Tjek dine Chrome bogmærker

Forleden dag faldt jeg over et godt indlæg hos tyske GHacks. Det handler om en lille smart udvidelse til Google Chrome browseren, verdens nok mest udbredte browser (browser: det program, som du kigger på hjemmesider med). Udvidelsen hedder Bookmarks Clean Up og er en lille fiks sag, hvis du har mistet overblikket over dine bogmærker i Google Chrome.

Bogmærker er jo rare at have ved hånden. Når du falder over en god hjemmeside, som du fornemmer at du skal besøge igen, kan du blot klikke på den lille stjerne oppe til højre for hjemmesideadressen. Dermed bookmarker (gemmer) du hjemmesiden, og du kan derved nemt komme tilbage til hjemmesiden en anden god gang ved at klikke på de 3 prikker oppe til højre, holden musen hen over Bogmærker og herefter klikke på den hjemmeside, som du vil besøge.

Oprydning nødvendig

Som tiden går risikerer du blot at bookmarke en hjemmeside flere gange. Det kan være et uheld eller en forglemmelse, og så har du måske pludselig mange ens bogmærker, der ligger og flyder. Det er der jo i princippet ingen grund til. Hvis du manuelt skulle ind og kigge dine bogmærker igennem, kunne det tage adskillige minutter. Jeg har fx 198 bogmærker liggende.

Derfor er udvidelsen Bookmarks Clean Up glimrende. Det første du bør gøre, er at snuppe en backup af dine bogmærker, og dette hjælper udvidelsen dig med. Når backuppen er i hus, kan du gå i gang med at finde bogmærker, som du har dobbelt liggende af. Hos mig fandt den 8 duplikater, og de er nu slettet.

Bogmærker med døde URLs

En anden fiks detalje ved Bookmarks Clean Up er muligheden for at finde bogmærker, hvor URL’en ikke længere virker. Forestil dig at du for et stykke tid siden bookmarkede en artikel på en hjemmeside. Siden er artiklen måske blevet fjernet, eller måske er hjemmesiden lukket ned. Hjemmesideadressen er derfor ”død”. Forestil dig at du skulle kigge dine bogmærker igennem for at finde ”døde URLs”.

Dette klarer Bookmarks Clean Up også for dig. Du klikker på knappen Find broken urls, og straks går udvidelsen i gang med at tjekke samtlige bogmærker. Hvis den falder over et bogmærke, hvis URL er ”død”, lister den bogmærket op. Jeg gjorde det en hyggelig lørdag formiddag, og Bookmarks Clean Up fandt 54 bogmærker, hvis URL var i stykker. Nok fordi jeg har bookmarket dem for lang tid siden.

Bookmarks Clean Up er altså en lille fin udvidelse, hvis du lige skal have ryddet op i dine bogmærker i Google Chrome. Bemærk at udvidelsen også slette tommer bogmærke-mapper, og så kan Bookmarks Clean Up flette mapper, hvis indholdet er det samme.

Find udvidelsen i Chrome Webshop. Det er gratis.

Læs også

1 Comments

  1. Allan F

    Nogle af os, der har svært ved at finde tiden til bogmærkeoprydning, er dette da et snedigt tiltag. Jeg har nu Opera som primær browser, men den kan jeg sagtens bruge tilføjelser beregnet på Google Chrome.
    Mine bogmærker er omtrent ude af kontrol, så automatiseringen kommer som sendt fra Himlen, og begge mine browsere bliver beriget med denne addon. Jeg er ikke helt klar på, om der i dette tilfælde er en ini-fil, som skal slettes, så man ikke bare får hele molevitten igen. Det finder jeg ud af – mon ikke 🙂

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.