Terapi i mange afskygninger

Terapi i mange afskygninger

Tidens tendenser gør at vi er mange, der på et eller andet tidspunkt i livet får brug for at komme i terapi. Terapi kan defineres på mange måder, og for nogen handler det om at få en god snak med naboen, mens andre har brug for professionel hjælp for at komme videre. Men uanset navn og måde det håndteres på, er terapi det rette sted at fokusere på, hvis man går og bokser med et problem i hovedet eller kroppen.

Hos Wikipedia definerer man terapi som behandling af sygdomme og skader. Med andre ord handler terapi om det det foregår oppe i hovedet, og det der foregår i kroppen på dig. Det kan være en øm skulder, et dårligt knæ, en øm tå eller problemer med indre organer. Derfor er der en række forskellige former for terapi man kan vælge imellem. Det giver jo ret god mening.

Hos Wikipedia nævner de eksempelvis kropsterapi, fysioterapi, ergoterapi, psykoterapi, samtaleterapi og zoneterapi. Oven i disse nævnes også terapidyr, hvor man anvender dyr i behandling af mennesker. Her er det nok især hunde og heste, som trækkes ind i behandlingen, men det er en anden snak, så den lader vi ligge til en anden god gang.

Tilbage til terapien. De forskellige delemner gør nemlig, at jeg fik lyst til at skære det en smule mere ud i pap med dertil hørende links, som I kan muntre jer med. Skulle du have et genialt link til samlingen, er du velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Kropsterapi

Ja, jeg har jo ret svært ved lige at skelne imellem nogle af terapierne, så Google var min ven. På Totum kunne jeg for eksempel læse, at kropsterapi er en behandlingsform, der skaber rum for det enkelte menneske. En temmelig bred formulering, må man vel nok sige. På hjemmesiden slås det fast, at hvis du har problemer indeni, vil du sandsynligvis også få det uden på.

Fysioterapi

Fysioterapi er en form for terapi som ikke overraskende udføres af uddannede fysioterapeuter. Disse dygtige mennesker hjælper dig med dine muskler og led, så du kommer på rette fode efter en skade, operation eller andet slemt. Genoptræningen sikrer at du kommer op i omdrejninger igen, og at du atter får det bedre. Det rette program er den rette hjælp for dig, hvis du vil tilbage på toppen. Læs mere om uddannelsen hos Metropol.

Ergoterapi

Her tænkte jeg straks på Erasmus Montanus, som udtrykte følgende: – En sten kan ikke flyve. Morlille kan ikke flyve. Ergo er morlille en sten! Det er naturligvis ordet ergo, jeg hæfter mig ved. Når ergo kædes sammen med terapi, handler det om terapi på sygehuse, plejehjem og institutioner, i dagcentre, virksomheder og skoler, hvor den enkelte borger hjælpes videre. Erfo er et biord ifølge Dansk Sprognævn.

Psykoterapi

Når vi skal arbejde med det, der foregår inden i os, bevæger vi os over i den psykiske og mentale afdeling. Psykoterapi er en form for samtaleterapi, hvor en uddannet psykoterapeut tager en række samtaler med patienten og derigennem forhåbentlig kommer ind til sagens kerne: hvad er det der ”tricker” patienten, og hvordan kommer vedkommende videre. Lotte Palsteen er en dygtig psykoterapeut.

Zoneterapi

Endelig vender vi blikket mod en fysisk del, nemlig zoneterapi som handler om at behandle forskellige zoner i kroppen. Dette sker ved at trykke forskellige steder under dine fødder, og selv om det måske lyder skørt, at din migræne i hovedet fjernes ved tryk under fødderne, skulle den være god nok. Marlene Dencker er zoneterapeut i Århus, og hun skriver blandt andet gode blogindlæg om zoneterapi.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.