Styr på finanserne

Styr på finanserne

Interessen for nutidens teknologi kan være en dyr én at lege med. Ting koster, og hvis man især går efter det nyeste på markedet, finder man hurtigt ud af, at pengene hurtigt får ben at gå på. Derfor kan det som regel altid godt betale sig at gå efter den næstnyeste teknologi.

Den næstnyeste teknologi er nemlig ikke forældet, og da der nu står en nyere smart detalje klar i kulissen, falder priserne på det, som var hot i går. Det burde der ikke være noget fikumdik ved. Vi kender det for eksempel fra computere og smartphones. Computerne med den nyeste processor, mere Ram og større SSD diske koster kassen, mens man med smil på læben ofte kan ”nøjes” med nummeret mindre eller ældre.

Vi lægger penge til side

I bund og grund handler det om at få finanserne til at række. Og med finanserne mener jeg naturligvis pengene. Til dagligt forsøger jeg at hente en løn hjem via mit eget firma i Svendborg, og det i sig selv er jo en proces, som aldrig går hen og bliver selvfølgelig. Tingene går op og ned i it branchen, som jeg har valgt at være en del af. Konstruktion af hjemmesider skifter hele tiden karakter, så hvad der er naturligt i dag, kan være passé i morgen.

Det handler derfor om at lægge lidt penge til side, hvis der er plads til det. Du kan have en jublende god januar og februar, mens marts og april er middelmådige, og sommermånederne er katastrofale. I gamle dage valgte mange derfor at sætte pengene ind på en konto, hvor de kunne trække gode renter.

Den slags er stendødt i dag. Bankernes såkaldte renter er ikke værd at tale om – i al fald ikke de renter man får for at have sine penge parkeret hos dem. Det modsatte fortegn er en helt anden historie: hvis du låner penge af banken, skal de nok justere renten efter det partnerskab. Så er der pludselig ingen smalle steder i Bredgade.

Uvildig økonomisk rådgivning

Man kan naturligvis vælge at tage sin bankrådgiver med på råd, men vi kommer jo ikke udenom, at bankrådgiveren er ansat af banken, og så må det partout ligge til højrebenet, at bankrådgiveren prioriterer egen forretning. Din dagsorden kommer i anden række.

Mange vælger at benytte sig af en uvildig rådgivning. Det handler nemlig om at optimere sin økonomi bedst muligt efter de gældende omstændigheder. Finansplan A/S er en virksomhed, som hjælper privatkunder og erhvervskunder med at placere pengene strategisk bedst og smart. Denne finansielle rådgivning og økonomiske optimering skulle gerne medføre, at du får mest ud af dine surt optjente penge.

Man kan også vælge at skrotte de helt store banker og sætte sin lid til, at de mindre og måske mere lokale pengeinstitutter kan rådgive en bedst muligt. Andelskassen er blot en af mange banker, som tilbyder rådgivning, og de byder blandt andet på en anbefalingsliste for køb af danske aktier. Listen opdateres dagligt.

Gem pengene under eller i madrassen

Du kan naturligvis også vælge det gamle trick med at sprætte madrassen op og gemme pengene dér. Det er ikke en taktik jeg umiddelbart kan anbefale, men jeg har altså heller ikke forstand på penge. Og hvad er penge egentlig? I gamle dage var det noget vi betalte vores varer og ydelser med. I dag er penge usynlige, og vi skal nærmest bede ekspedienten i Netto om at give os småpenge retur, så vi kan støtte en af de hjemløse, som sælger Hus forbi ved indgangspartiet.

Personligt har jeg det fint med at have pengene stående på min bankkonto velvidende, at jeg ikke henter bonus i form af attraktive renter. Pengene står dér og venter på, at jeg skal tage mig sammen og købe noget nyt teknologisk udstyr hos den lokale it-forhandler. Og hvem ved, måske slår jeg en tur indenom på vej hjem fra arbejde en af dagene.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.