Stærkt headset: Jabra Evolve2 55

Stærkt headset: Jabra Evolve2 55

Til dagligt sidder jeg på et fælleskontor midt i Svendborg. Her sidder vi 4 små enmandsvirksomheder, hvor vi sammen (og hver for sig) forsøger at få vores firmaer til at balancere i det pulserende erhvervsliv. Det fungerer rigtigt godt, for på mange punkter er vi meget ens. Dog har jeg erfaret, at på ét punkt er det vigtigt at have udstyr i orden: på ørerne.

Fælleskontoret er nemlig ét stort kontor med 4 arbejdspladser. Vi sidder med andre ord ved 4 skriveborde på 4 stole og glor på 4 skærme. Og når telefonerne ringer, risikerer vi at 4 mænd sidder og snakker lystigt samtidig. Og det er efter min mening noget værre rod. Jeg lider nemlig af en vis tinnitus, så derfor har jeg ofte svært ved at skelne lyde fra hinanden.

Også når min telefon ringer. Erfaringen beretter om en noget anstrengt hørelse, hvis jeg har en kunde i røret, mens de 3 andre gutter på kontoret samtaler. Eller sagt på en anden måde: det er helt umuligt for mig. Derfor er det yderst vigtigt, at jeg har et godt headset på hovedet, når jeg taler i telefon. Sådan et godt headset har jeg netop iklædt mig: Jabra Evolve2 55.

Jeg er storfan

Og lad det være sagt med det samme: jeg er stor fan af dette labre headset fra Jabra, som i øvrigt er et dansk kvalitetsbrand. Gennem de seneste mange år har jeg haft forskellige Jabraprodukter i lomme og på skrivebord, og jeg er aldrig blevet skuffet over kvaliteten. Heller ikke denne gang, hvor Jabra Evolve2 55 nu står i en ladestand her på mit hævesænkebord.

Mit forrige headset er altså udskiftet med dette headset, som er vældig behageligt at tage på hovedet. Det vejer stort set ingenting (130 gram), og når man har så lidt hår på hovedet som jeg har, er det en befrielse med et letvægtsheadset, som er bygget særdeles fleksibelt. Der er tale om et stereo headset med to hørebøffer, som gengiver lyden i rigtig god kvalitet. Dette gælder både samtaler i telefonen samt afspilning af musik, som jeg ofte benytter mig af i fælleskontoret.

App og ANC gør livet nemmere

Men jeg er også nødt til at fremhæve mikrofonen, som er i høj kvalitet. I nysgerrighedens lys spørger jeg af og til, om kunderne kan høre mig tydeligt, hvilket 10 ud af 10 svarer ja til. Den indbyggede støjreducerende ANC gør det ydermere nemt for mig og kunderne at høre hvad der bliver sagt og aftalt. Hvis støjen i kontoret bliver for slem, slår jeg ANC til, hvorefter jeg stort set kun kan høre mine kunder i telefonen. De 3 andre højrøstede herres stemmer er væk. Befriende.

Forbindelsen til min Pixel smartphone gik superlet. Et tryk på et af hedasettes knapper gjorde, at der hurtigt blev spottet et headset i min telefon. Et enkelt tryk – så var forbindelsen en kendsgerning. Jeg må indrømme at jeg var forbløffet over enkeltheden, og da jeg ydermere installerede en Jabra app (Sound+), fandt jeg ud af at jeg kunne optimere headsettet yderligere. Dog fortalte appen, at der var en firmware (opdatering) klar, men når jeg forsøger at downloade denne firmware, melder appen at download failed.

Men ellers gør Sound+ appen det glimrende. Man kan foretage indstillinger for opkald, således at en bevægelse med mikrofonen hurtigt tager eller afviset et opkald. Og du kan selv være med til at definere hvor meget du ønsker at høre din egen stemme under samtaler.

Lynopladning virker fremragende

Det indbyggede såkaldte Busylight betyder at dine omgivelser kan se, at du er optaget på telefonen via en lille, rød lampe. Altså et signal til andre, at du ikke skal forstyrres i øjeblikket. Det gælder såvel telefonsamtaler som samtaler via fx Teams, Meet eller Zoom. Headsettet kan nemlig uden problemer også kobles til din computer via Bluetooth.

På falderebet lidt hardcore detaljer om diverse: batteriet holder op til 18 timer, hvis det bruges til musik. Ved samtaler holder det 16 timer, hvis du har deaktiveret ANC. Og en lynopladning på 30 minutter giver op til 50% batteri. Du kan forbinde Jabra Evolve 2 55 med Bluetooth eller USB A og/eller C. Når det er forbundet via Bluetooth har du en rækkevidde på op til 30 meter – det burde række til den nærmeste kaffemaskine. Ladestanderen er praktisk. Når headsettet ikke er i brug, kan det med fordel placeres i standeren, som er pænt diskret med en lille blinkende grøn lampe ved opladning.

Og så er der den vejledende pris for Jabra Evolve 2 55: den lyder på tæt på 2.000 kroner inklusiv ladestander.

Læs mere om dette dejlige headset som får mine varmeste anbefalinger:

https://www.jabra.com/business/office-headsets/jabra-evolve

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.